mathitiko_synedrio
Ο οικ. πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος κηρύσσει την έναρξη του συνεδρίου

Το σχολείο μας συμμετείχε στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Εξερευνώντας την πόλη μου? Περιβάλλον, άνθρωπος και κοινωνία στα αστικά κέντρα του 21ου αιώνα.- Ελλάδα και Τουρκία» της Μεγάλης του Γένους Σχολής, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 24-27 Οκτωβρίου 2014, θεωρώντας ότι τέτοιες δράσεις συνιστούν πολύτιμες ευκαιρίες για ενδυνάμωση του πολιτισμικού κεφαλαίου και της περιβαλλοντικής συνείδησης των εμπλεκομένων μαθητών/τριών και συνάδουν με τον προσανατολισμό του σχολείου μας.

Οι μαθήτριες Αγγελική Καστρινού, Ελπίδα Μάκου, Κλαυδία Κοντού, Αναστασία-Ειρήνη Κασαπίδη, Χρυσάνθη Κουρούκλη, Μελίνα Κυριακού σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς Μαρία Σωτηράκου και Σοφία Κουρουτσίδου, με πολλή χαρά και ενθουσιασμό ετοίμασαν το ολιγόλεπτο βίντεο της συμμετοχής μας με θέμα «Η πόλη που ονειρεύομαι», για να μοιραστούν στο μαθητικό συνέδριο τον προβληματισμό και το όραμά τους για μια Αθήνα διαφορετική.Τα παιδιά προτείνουν αλλαγές στον τρόπο ζωής και λειτουργίας της πόλης τους, της Αθήνας. Προσθέτουν χρώμα στις ανθρώπινες σχέσεις και χρώμα στην σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον. Αναδεικνύουν την ισότητα, την δικαιοσύνη, την δημοκρατία, στοιχεία που παίρνουν με σεβασμό από την ιστορία της πόλης μας και τα παντρεύουν με τις ανάγκες του σήμερα. Το συγκεκριμένο βίντεο συνιστά οπτικοποιημένο ένα μικρό μέρος της δουλειάς τους.

Τα σχόλια που απέσπασε η συμμετοχή του σχολείου μας ήταν πολύ θετικά και μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε ανάλογες δράσεις.

Η συμμετοχή μας

Συμμετοχή του σχολείου στο 1ο Μαθητικό συνέδριο με θέμα «Εξερευνώντας την πόλη μου ? Περιβάλλον άνθρωπος και κοινωνία στα αστικά κέντρα του 21ου αιώνα. Ελλάδα και Τουρκία», της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής