Πολιτιστικό πρόγραμμα, εγκεκριμένο από τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση, με τίτλο «Πάμε θέατρο;», με βασικότερο στόχο την καλλιέργεια θεατρικής παιδείας και αισθητικής αγωγής, την απόκτηση θεατρικής και εν γένει καλλιτεχνικής εμπειρίας, αλλά και την ανάπτυξη των κοινωνικών αρετών της ενσυναίσθησης, της συμπερίληψης, της συνεργασίας και του ομαδικού πνεύματος.

Συμμετέχοντες 17 μαθητές / μαθήτριες από την Α Λυκείου και 3 από την Β Λυκείου

Ενίσχυση της Κατανόησης της Λογοτεχνίας

Παρακολουθώντας θεατρικές παραστάσεις, οι μαθητές/μαθήτριες έχουν την ευκαιρία να δουν λογοτεχνικά έργα να ζωντανεύουν στη σκηνή. Αυτό τους/τις βοηθά να κατανοήσουν καλύτερα την πλοκή, τους χαρακτήρες και τα θέματα των έργων, καθώς και τις δραματουργικές τεχνικές. Η οπτική και ακουστική εμπειρία ενισχύει την κατανόηση και την εμβάθυνση στο περιεχόμενο των λογοτεχνικών κειμένων που μελετούν στην τάξη.

Ανάπτυξη της Ενσυναίσθησης

Το θέατρο προσφέρει μια μοναδική εμπειρία ενσυναίσθησης, καθώς οι μαθητές/ μαθήτριες έρχονται σε επαφή με τις συναισθηματικές και ψυχολογικές διαστάσεις των χαρακτήρων. Βλέποντας τους ηθοποιούς να εκφράζουν συναισθήματα και να αντιμετωπίζουν προκλήσεις, οι μαθητές/μαθήτριες μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και να κατανοούν τα συναισθήματα των άλλων. Αυτό ενισχύει την ικανότητά τους να αντιλαμβάνονται και να συμπονούν τους ανθρώπους γύρω τους.

Καλλιέργεια της Πολιτιστικής Παιδείας

Η παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων εκθέτει τους μαθητές/μαθήτριες σε διαφορετικά είδη και στυλ θεάτρου, καθώς και σε διάφορες πολιτιστικές παραδόσεις. Αυτό τους βοηθά να αναπτύξουν μια ευρύτερη και πιο πλούσια πολιτιστική παιδεία, ενισχύοντας την εκτίμησή τους για την τέχνη και τον πολιτισμό. Επιπλέον, μαθαίνουν για την ιστορική και κοινωνική σημασία των θεατρικών έργων, καθώς και για τον ρόλο του θεάτρου στην ανθρώπινη ιστορία.

Το blog που δημιουργήσαμε στο ΠΣΔ

https://blogs.sch.gr/anpisimisi/?repeat=w3tc

ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: ΜΟΥΡΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΠΙΣΙΜΙΣΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Πολιτιστικό πρόγραμμα, εγκεκριμένο από τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση, με τίτλο «Πάμε θέατρο;»