Την Κυριακή 12 Μαΐου συμμετείχαμε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Anassa City Events με τίτλο “Η δημοσιογραφία ως πυλώνας της Δημοκρατίας. Η Δημοκρατία ως θεμελιώδης αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, στο πλαίσιο του εορτασμού για την Ημέρα της Ευρώπης

Ειδικότερα, τα μέλη του Προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου» του σχολείου μας: Γιώργος Αλεξανδρόπουλος-Τσιλαλής, Μυρτώ Γραμματικού, Δημήτρης Κοντοπύργιας και Ιωάννα Παρασκάκη, μαζί με μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου και του 26ου Μαράσλειου Λυκείου Αθηνών, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με δημοσιογράφους του τύπου, του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η δημοσιογραφία στην εδραίωση της Δημοκρατίας.

Η επιτυχημένη εκδήλωση διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πλαισιώθηκε από εκδηλώσεις, παιχνίδια, μουσική, workshops και άλλα δρώμενα, που σκοπό είχαν, μεταξύ άλλων, να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό αναφορικά με τις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης ήταν η συνάντηση και η συνομιλία με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά.

Για την εκδήλωση μίλησαν στο «MEGA Σαββατοκύριακο», μαζί με τη Μάρνυ Παπαματθαίου, αρχισυντάκτρια και υπεύθυνη Έκδοσης Μαθητικών Εφημερίδων «Το Βήμα», οι μαθητές Γιώργος Αλεξανδρόπουλος – Τσιλαλής και η Μυρτώ Γραμματικού.

Μέλη του Προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» στην εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης