Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι οι ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα  Δημόσια Λύκεια Β΄, Γ΄ τάξη για το σχολικό έτος 2024-2025 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά  μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ). Η είσοδος στην εφαρμογή e-εγγραφές θα πραγματοποιηθεί με κωδικούς ΓΓΠΣΨΔ (TaxisNet).
Ο κηδεμόνας που θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση με κωδικούς ΓΓΠΣΨΔ (TaxisNet) θα πρέπει να είναι αυτός/ή που έχει δηλωθεί ως «Κηδεμόνας E-eggrafes» στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια.

Για να γίνει αυτό, και προκειμένου να  επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σας, θα πρέπει:
α. ο γονέας/κηδεμόνας που θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση, δηλαδή ο «Κηδεμόνας E-eggrafes», να συμπληρώσει τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση   (επισυνάπτεται ΥΔ_Α_κηδεμόνας e εγγραφές)
β. ο έτερος κηδεμόνας να συμπληρώσει την Υπεύθυνη Δήλωση που τον αφορά (επισυνάπτεται ΥΔ_Β_έτερος κηδεμόνας)

Για την έκδοση των δηλώσεων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον σύνδεσμο
https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/ekdose-upeuthunes-deloses

Και οι δύο δηλώσεις πρέπει να κατατεθούν  στο σχολείο άμεσα προκειμένου η σχολική μονάδα να προβεί έγκαιρα στην επικαιροποίηση των στοιχείων .
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη συμπλήρωση των στοιχείων της Υπεύθυνης Δήλωσης από τον γονέα/κηδεμόνα που θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής, καθώς θα πρέπει να συμπληρώσει ακριβώς τα στοιχεία του όπως εμφανίζονται στο taxisnet.
Η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, βάσει της οποίας θα εγγραφεί ο/η μαθητής/τρια, είναι αυτή η οποία θα συμπληρώσετε στις υπεύθυνες δηλώσεις (θα πρέπει να ταυτίζεται και στις δύο Υ.Δ.). Αν η διεύθυνση είναι διαφορετική από αυτή που έχετε ήδη δηλώσει στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα myschool, δηλαδή δεν κατοικείτε πλέον στην ίδια διεύθυνση, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε έγκαιρα με τη σχολική μονάδα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αλλαγή.

Από τη Δ/νση του 2ου Πρότυπου ΓΕ.Λ. Αθηνών

Επικαιροποίηση στοιχείων για ανανέωση εγγραφής