Το 2ο Πρότυπο ΓΕΛ Αθηνών κατάφερε να κατακτήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του «Σχολείου-Πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» και μάλιστα συγκεντρώνοντας συνολική βαθμολογία 100/100, βαθμολογία την οποία μόλις 11 σχολεία από τα 114 (σε πανελλήνια κλίμακα) που συμμετείχαν στο εν λόγω πρόγραμμα μπόρεσαν να συγκεντρώσουν.

Μέσα από τη σοβαρή και διεξοδική προσέγγιση του εκπαιδευτικού υλικού του προγράμματος, τη διοργάνωση πολλών και συναρπαστικών δράσεων, τη δικτύωση με πολλούς και σημαντικούς παράγοντες, την αξιοποίηση μεγάλης ποικιλίας μέσων για τη διάχυση (όπως το ραδιόφωνο, ο τύπος, η ιστοσελίδα του σχολείου, αφίσες και ο Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων), οι μαθητές-τριες και οι εθελοντές-ντριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν για τις προτεραιότητες της ΕΕ, απέκτησαν επικοινωνιακές δεξιότητες και δεξιότητες παρουσίασης, καλλιέργησαν την κριτική τους σκέψη, ανέπτυξαν την ικανότητα για συνεργασία και έρευνα, εξοικειώθηκαν σημαντικά με τη χρήση ψηφιακών μέσων.

Η έκθεση αξιολόγησης των δράσεων των σχολείων έγινε από το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια, λοιπόν, στους μαθητές και στις μαθήτριές μας, στους οποίους και στις οποίες ευχόμαστε να πορευτούν στη ζωή τους με οδηγό τις ευρωπαϊκές αξίες στις οποίες μυήθηκαν καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς!

Μπορείτε να δείτε την αναλυτική αξιολόγηση  των δράσεων του σχολείου μας για το πρόγραμμα ΕΔΩ

Επιπλέον, μπορείτε να ακούσετε την πολύ ενδιαφέρουσα ραδιοφωνική εκπομπή για την έμφυλη βία και τις Ευρωπαϊκές πολιτικές για την αντιμετώπισή της, που ετοίμασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες στο πλαίσιο του προγράμματος. Στην εκπομπή συμμετέχουν η Ευρωβουλευτής κα Έλενα Κουντουρά και η επιστημονική συνεργάτιδα του Κέντρου για τα έμφυλα Δικαιώματα και την Ισότητα «Διοτίμα», κα Σοφία Μπέμπεζα. Τη ραδιοφωνική εκπομπή, που μεταδόθηκε από το European School Radio στις 04.06.2023, μπορείτε να ακούσετε ΕΔΩ.

Μεγάλη επιτυχία για το σχολείο μας: Λάβαμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του «Σχολείου-Πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”!