Επέστρεψε από τo Puçol της Ισπανίας η ομάδα Erasmus του 2ου Πρότυπου ΓΕΛ Αθηνών. Ο τίτλος του προγράμματος, που υλοποιεί το σχολείο μας σε συνεργασία με σχολεία από την Αυστρία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Σουηδία, είναι: «Διαχείριση εξωτερικών και εσωτερικών συγκρούσεων στο σχολείο». Η κινητικότητα υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία,μέσα από ποικίλες δράσεις εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, τις οποίες διοργάνωσε το σχολείο ΙΕS Puçol, που βρίσκεται στο δήμο της Βαλένθια. Ειδικότερα, οι Ελληνίδες μαθήτριες συμμετείχαν ενεργά σε σεμινάρια και σε βιωματικές δράσεις για το cyberbulling, τη σχολική διαμεσολάβηση, και τη συνύπαρξη με τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα μέσα στο σχολείο.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές ξεναγήσεις, ώστε οι μαθήτριες να γνωρίσουν τον πολιτισμό της χώρας που τις φιλοξένησε. Οι μαθήτριες που συμμετείχαν στην κινητικότητα ήταν οι: Δαρακλή Βικτώρια, Κόκολα Στελίνα, Μπότου Ελπίδα και Τάσσιου Ευαγγελία. Τις μαθήτριες συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου: Μουρατίδου Δέσποινα και Κοντογεωργάκου Βασιλική.
Τα προγράμματα Erasmus+ χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και Εθνική Μονάδα Συντονισμού είναι το Ι.Κ.Υ., το οποίο και ευχαριστούμε για τη συνεργασία και υποστήριξη.

Επιστροφή της ομάδας Erasmus του 2ου Πρότυπου ΓΕΛ Αθηνών από την Ισπανία