Το σχολείο μας συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωκοινοβουλίου”.
Στις 15.11.2022, στο θέατρο του σχολείου μας, έγινε η εναρκτήρια εκδήλωση των δράσεων του Προγράμματος για το 2022-2023, που ήταν
αφιερωμένη στο Βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης 2022, το οποίο αποδόθηκε στον λαό της Ουκρανίας.

Ύστερα από μια παρουσίαση των πιο γνωστών νικητών των βραβείων Ζαχάρωφ και ένα σύντομο χρονικό της σύρραξης Ρωσίας-Ουκρανίας, δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές και στις μαθήτριες να δουν και να ακούσουν την κατατοπιστική παρέμβαση του καθηγητή κ. Τσούκαλη,
ο οποίος έθιξε οικονομικές, πολιτικές και διπλωματικές πτυχές του πολέμου.

Στη συνέχεια, πήρε τον λόγο ο καλεσμένος μας, ο κ. Μπερσίμης, εκπρόσωπος της ελληνικής ομογένειας στη Μαριούπολη της Ουκρανίας, που αφηγήθηκε στο κοινό τις εμπειρίες του από τον πόλεμο, όπως τον έζησε ο ίδιος και η οικογένεια του, αλλά και πώς επηρέασε τη ζωή των κατοίκων της Μαριούπολης.

Οι ερωτήσεις που του έθεσαν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας επέτρεψαν στον ίδιο να αναδείξει τις εμπειρίες του αλλά και στο κοινό να αποκτήσει μία θέαση της κατάστασης που δεν αναδείχθηκε από τα ΜΜΕ.


Στην εκδήλωσή μας συμμετείχαν διαδικτυακά το Λύκειο Σουφλίου, το Πρότυπο Λύκειο Χαλκίδας και το 2ο Λύκειο Αχαρνών. Δια ζώσης παρευρέθηκαν εκπαιδευτικοί και μαθητές- μαθήτριες από το 1ο Πρότυπο Λύκειο Αθηνών-Γεννάδειο και το 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Αθηνών.

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωκοινοβουλίου”. Εκδήλωση για τον πόλεμο στην Ουκρανία