Το σχολείο μας, ύστερα από μια κοπιαστική αλλά ταυτόχρονα και δημιουργική χρονιά, μετέχοντας στο υψηλού επιπέδου ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», κατέκτησε τον τίτλο του «Σχολείου-Πρεσβευτή», και μάλιστα συγκεντρώνοντας συνολική βαθμολογία 100/100, βαθμολογία την οποία μόλις 6 σχολεία  από τα 89 (σε πανελλήνια κλίμακα) που συμμετείχαν στο εν λόγω  πρόγραμμα κατάφεραν να συγκεντρώσουν. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διευθύντριά μας, κ.Τσίκιζα, για την πολύτιμη και αμέριστη αρωγή της στο πρόγραμμα, και τον σύλλογο των Διδασκόντων που στήριξε τη συμμετοχή των μαθητών/τριών μας στις εκδηλώσεις που προβλέπονταν από το πρόγραμμα.

 

Με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας διεύρυναν τις γνώσεις τους για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για  τα  θεσμικά της όργανα και τις αξίες της• ενίσχυσαν την Ευρωπαϊκή τους ταυτότητα• αντάλλαξαν απόψεις με εκπροσώπους του ευρωπαϊκού και του ελληνικού Κοινοβουλίου και επιστήμονες. Επικοινώνησαν, τέλος, τα όσα προσέλαβαν από τη συμμετοχή τους στις ποικίλες δράσεις του προγράμματος (που ήταν πάρα πολλές) στους συμμαθητές και στις συμμαθήτριές τους αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα, μέσω της φιλοξενίας τους στη ραδιοφωνική εκπομπή «Μια ημέρα στην Αθήνα» του κ. Αποστολίδη στον «Αθήνα 9.84», των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, της ιστοσελίδας του σχολείου και του info-point του προγράμματος. Εν ολίγοις δηλαδή, γίνανε καλύτεροι, πιο ενημερωμένοι, πιο ευαισθητοποιημένοι και συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι πολίτες.

Ως καθηγητές – μέντορές τους, τους δίνουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και ευχόμαστε να πορευτούν στη ζωή τους με οδηγό τις ευρωπαϊκές αξίες στις οποίες μυήθηκαν καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς!

Μπορείτε να δείτε την αναλυτική αξιολόγηση  των δράσεων του σχολείου μας για το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Μεγάλη επιτυχία του σχολείου μας: Λάβαμε τον τίτλο του «Σχολείου-Πρεσβευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”!