Το έργο “EURO-POETRY: Η ποίηση ενώνει τους νέους της Ευρώπης!”, ξεκίνησε στο πλαίσιο του Προγράμματος: «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας. Κύριος στόχος του έργου, είναι η προώθηση των κοινών ευρωπαϊκών αξιών και της κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας. Θέλουμε να αναδείξουμε το γεγονός ότι  παρόλες τις διαφορές μας (γλώσσα, τρόπος ζωής, εκπαιδευτικό σύστημα κ.λπ.), οι Ευρωπαίοι μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, του σεβασμού, της αλληλεγγύης κ.λπ. Για να το κάνουμε αυτό, μεταφράσαμε το ποίημα “Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος” του Τάσου Λειβαδίτη, σε πολλές Ευρωπαϊκές γλώσσες! Συνεργαστήκαμε με σχολεία από τη Σλοβενία, την Κροατία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία!                                                                                    

        Ηχογραφήσαμε/βιντεοσκοπήσαμε την απαγγελία του ποιήματος στις γλώσσες μας και δημιουργήσαμε ένα βίντεο με ηχητικά αποσπάσματα από όλες τις γλώσσες! Η μετάφραση του ποιήματος είναι διαθέσιμη και σε νοηματική γλώσσα. Παράλληλα, πολλά σχολεία του εξωτερικού μάς έχουν στείλει και συνεχίζουν να μας στέλνουν ποιήματα στις γλώσσες τους σχετικά με τις Ευρωπαϊκές αξίες και εμείς τα μεταφράζουμε στα ελληνικά!

       Έχουμε δημιουργήσει έναν ψηφιακό πίνακα (padlet) όπου μπορείτε να δείτε τη ολόκληρη τη δουλειά μας αλλά και… να εκφράσετε τις σκέψεις και τα συναισθήματα σας για το project! Το σχολείο μας, έχει με το έργο αυτό συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία! Η γνώμη σας είναι σημαντική για εμάς!

Μπορείτε να βρείτε το padlet εδώ:

https://el.padlet.com/mariettakokola/96ior31h2056i3o1

Κωδικός πρόσβασης: EPAS.

Επιπλέον, μπορείτε να ακολουθήσετε το προφίλ του σχολείου μας για το πρόγραμμα στο Instagram, έτσι ώστε να μένετε ενήμεροι για το έργο: epas_athens

 

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Μαριέττα Κόκολα,

μαθήτρια του Β2

“EURO-POETRY: Η ποίηση ενώνει τους νέους της Ευρώπης!”