ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΛΙΓΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ … ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ

Αποφασίσαμε στο τέλος της σχολικής χρονιάς 2009-2010 και θέσαμε σε εφαρμογή εκείνο που διέτρεχε τη σκέψη πολλών από εμάς εδώ και χρόνια. Να αποκτήσει το Σχολείο τις δικές του εκδόσεις. Να τυπώνει και να διαθέτει τους καρπούς των προσπαθειών της σχολικής κοινότητας:

των μαθητών που δεν ξεχνιούνται με το τελευταίο χτύπημα του κουδουνιού, αλλά συνεχίζουν τη μελέτη και αναπτύσσουν γόνιμο προβληματισμό ο οποίος εκφράζεται με τη σύνταξη εργασιών υπό την εποπτεία των καθηγητών τους,

των μαθητών που δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στη γραφή και το σχέδιο, προσπαθώντας να κάνουν κάτι δικό τους ανάμεσα στις τόσες συμβατικές υποχρεώσεις που γεμίζουν τη μέρα τους,

των καθηγητών που θέλουν να προσφέρουν στους μαθητές τους το καταστάλαγμα της εμπειρίας τους σε μια μορφή που να διαρκεί στο χρόνο και δεν θα σβήνεται έτσι εύκολα όπως σβήνεται ο πίνακας της τάξης.

Το εκδοτικό εγχείρημα του Σχολείου έρχεται αντιμέτωπο με το μόνιμο πρόβλημα που ταλανίζει τον χώρο της Εκπαίδευσης, την εξεύρεση πόρων. Πιστεύουμε όμως ότι παρά τις όποιες δυσκολίες θα πρέπει να συνεχίσει και θα συνεχίσει, γιατί πιστεύουμε ότι οφείλουμε να ανταμείβουμε τον κόπο των παιδιών, κυρίως όμως πιστεύουμε ότι πρέπει να τους δίνουμε διεξόδους.

Αναλογιζόμενοι την αδυναμία των περισσοτέρων από εμάς να εκφραστούμε μέσα στο ασφυκτικό περιβάλλον του σχολείου του τότε, δεν θα θέλαμε σε καμιά περίπτωση να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος, δεν θα θέλαμε να δούμε ταλέντα να σβήνουν, να μένουν κρυμμένα, να μην καλλιεργούνται, να μην αξιοποιούνται, να μην τους δίνεται η δυνατότητα να ανθίσουν στην ώρα τους.

Η απόφασή μας να δοκιμαστούμε στον εκδοτικό τομέα απορρέει από τα παραπάνω.

Θέλουμε να δώσουμε στους μαθητές μας τη χαρά να δουν τη δουλειά τους τελειωμένη.

Θέλουμε να μάθουν όχι μόνον πώς να ερευνούν, αλλά και πώς να προσφέρουν το αποτέλεσμα της έρευνάς τους ολοκληρωμένο στην κοινότητα.

Θέλουμε να γνωρίσουμε σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα το έργο που παράγεται στο Σχολείο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ