Μενού Κλείσιμο

1. AMUN. Athens Model of the United Nations-Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ελένη Τσίκιζα Νικολακάκη.
Συνεργαζόμενοι καθηγητές: Μαρία Μαστρογιαννοπούλου, Αλέξανδρος Καραφωτιάς.
Περιγραφή: Σκοπός του προγράμματος είναι να λειτουργούν οι μαθητές αρμονικά μέσα σε ομάδα για τον κοινό στόχο. Να ασχολούνται με παγκόσμια θέματα και προβλήματα των κρατών μελών του ΟΗΕ. Να ενημερώνονται και να υπερασπίζονται θέσεις, αξίες και ιδανικά. Να εξασκούνται στη χρήση της αγγλικής γλώσσας, αφού όλο το πρόγραμμα διεξάγεται στα αγγλικά.

_ _

 

2. Η πόλη μου η Αθήνα. Οι αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα από το 1834 έως σήμερα.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Παναγιώτα Καλόγρη.
Συνεργαζόμενοι καθηγητές: Σπύρος Καρύδης, Κυριακή Κουρκουλέα.
Περιγραφή: Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η μελέτη της Αθήνας από τον 19ο αιώνα, οπότε καθίσταται πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, έως σήμερα. Τη φετινή χρονιά (2012-2013) το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται στη μελέτη των αστικών συγκοινωνιών από το 1834 έως σήμερα. Επιδίωξή μας είναι η συνέχιση του προγράμματος και τα επόμενα έτη με τη διερεύνηση και άλλων θεμάτων που αφορούν την Αθήνα.

_ _

 

3. Καλλιτεχνικές δημιουργίες μαθητών αφορμώμενες από την εκμετάλλευση ανθρώπων.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Άννα Χαϊδεμενάκου. 
Συνεργαζόμενη καθηγήτρια: Ειρήνη Αρναούτη.
Περιγραφή: Το πρόγραμμα με τίτλο “Καλλιτεχνικές δημιουργίες μαθητών αφορμώμενες από την εκμετάλλευση ανθρώπων” έχει σαν σκοπό την ενημέρωση των παιδιών σχετικά με το σύγχρονο πρόβλημα της εκμετάλλευσης ανθρώπων, έτσι ώστε αφ’ ενός να είναι τα ίδια αφυπνισμένα άρα και προστατευμένα, αφ’ ετέρου να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές και να ενημερώσουν με τη σειρά τους περισσότερα παιδιά αλλά και ενηλίκους.
The program’s title is “Students’ artistic creations triggered by the exploitation of people”. Its purpose is to inform students about the modern problem of exploitation of human beings (human trafficking), so as to raise their awareness, keep them alert thus safe, as well as encourage them to inform other children as well as adults.

 _ _

4. Έντυπος και ψηφιακός μαθητικός τύπος – “Απόντες επιτρέπονται”.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ευαγγελία Χαλκίδου.
Συνεργαζόμενος καθηγητής: Σπύρος Καρύδης.
Περιγραφή: Λειτουργία της ψηφιακής και της έντυπης μαθητικής εφημερίδας του σχολείου. Η εφημερίδα προσεγγίζει τους τομείς της ενημέρωσης, της ψυχαγωγίας, του πολιτισμού, του κοινωνικού και του πολιτικού προβληματισμού.

_ _

 

5. Περιβαλλοντική Αγωγή. Η εξέλιξη του κοινωνικού περιβάλλοντος της γειτονιάς μας, στους Αμπελόκηπους.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Αγγελική Χαραλαμποπούλου.
Συνεργαζόμενες καθηγήτριες: Σταυρούλα Νικηφόρου, Ελένη Πούλιου.
Περιγραφή: Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων, η καλλιέργεια ενδιαφερόντων και κλίσεων, η δοκιμασία νέων γνωστικών αντικειμένων και διδακτικών πρακτικών, με ομαδικότητα και συνεργατικότητα, καθώς επίσης οι μαθητές και οι μαθήτριες να έρθουν σε επαφή με μέτρα διαχείρισης του περιβάλλοντος, να κατανοήσουν τη σημασία που έχει το περιβάλλον – ως οικιστικός αλλά και ως χώρος διαβίωσης και επιβίωσης, να αντιληφθούν και να κατανοήσουν την ευθύνη που ο καθένας μας έχει σε συλλογικό και προσωπικό επίπεδο για τη διατήρηση των ισορροπιών στο χώρο που διαβιούμε και να προτείνουν μέτρα προστασίας του.

_ _

 

6. Ναυτικοί δρόμοι.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Δάφνη Γαβρίλη.
Συνεργαζόμενοι καθηγητές: Εύα Αγαλοπούλου, Γιώργος Δουλφής.

_ _

 

7. Εθελοντισμός. Γέφυρες επικοινωνίας.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ελένη Πούλιου.
Συνεργαζόμενοι καθηγητές: Σταυρούλα Νικηφόρου, Παναγιώτα Καλόγρη.
Περιγραφή: Πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης. Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σχετικά με τις αρχές και τι προτεραιότητες  που ορίζει η Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού.
Υπάρχει συνεργασία με τη UNICEF στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ” Σχολεία υπερασπιστές των παιδιών”. Επιδιώκεται επίσης η συνεργασία και με άλλους φορείς, ώστε να ενημερωθούν οι μαθητές για τον εθελοντισμό, να ευαισθητοποιηθούν και να αποκτήσουν εθελοντική συνείδηση. Να μπουν στη θέση του άλλου, να ενεργοποιηθούν, να δραστηριοποιηθούν.