Για το σχολικό έτος 2012-2013 λειτουργούν στο σχολείο οι ακόλουθοι όμιλοι, οι οποίοι επελέγησαν από τους γονείς και τους μαθητές και οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις του θέτει ο νόμος.

 

01. ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ

Γενικός στόχος του ομίλου είναι η ανάπτυξη γνώσεων, δεξιοτήτων και στάσεων των μαθητών που σχετίζονται με τις βιοεπιστήμες.

Υπεύθυνες ομίλου: Μάνια Γεωργάτου, Αναστασία Μυλωνά.
Ημέρα / Ώρες: Τετάρτη, 14.15-15.40.
Τόπος: Εργαστήριο Βιολογίας.

 

02. ΙΣΤΟΡΙΑ-ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η λειτουργία το ομίλου αποσκοπεί να φέρει σε επαφή τους μαθητές και τις μαθήτριες με την έρευνα και τη μελέτη πηγών και αρχαιολογικών ευρημάτων για τη βαθύτερη κατανόηση της ιστορίας ως επιστήμης, αλλά και για την εξοικείωσή τους με μνημεία που συναντούν στην καθημερινή τους ζωή.

Υπεύθυνοι ομίλου: Αλέξανδρος Καραφωτιάς, Ελένη Τσίκιζα-Νικολακάκη.
Ημέρα / Ώρες: Πέμπτη, 14.15-16.00.
Τόπος: Αίθουσα ΣΕΠ.
Ιστολόγιο (blog): http://blogs.sch.gr/2pplabio/

 

03. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Ο όμιλος έχει ως άξονα λειτουργίας τη προσέγγιση των Μαθηματικών και της Φυσικής μέσα από βιβλία Μαθηματικής Λογοτεχνίας και εκλαΐκευσης της Επιστήμης. Για τη σχολική χρονιά 2012-13 θα προσεγγίσουμε την προσπάθεια θεμελίωσης των Μαθηματικών στις αρχές του 20ου αιώνα έχοντας ως εφαλτήριο το βιβλίο το Logicomix.

Υπεύθυνοι ομίλου: Ηλίας Ανδριανός, Αλέξανδρος Κατέρης, Μιχάλης Πατσαλιάς.
Ημέρα / Ώρες: Παρασκευή, 14.15-15.40.
Τόπος: Αίθουσα Μαθηματικών (46).
Ιστολόγιο (blog): http://blogs.sch.gr/2pplamathlog/

 

04. ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ομιλος ΘεάτρουH λειτουργία του ομίλου αποσκοπεί στην ανάδειξη και καλλιέργεια της υποκριτικής ικανότητας των μαθητών,  στην καλλιέργεια ενδιαφερόντων σχετικών με τη θεατρική πράξη (σκηνοθεσία, σκηνογραφία, ενδυματολογία, μουσική επένδυση κ.α.), στη γνωστική εμβάθυνση του θεατρικού αντικειμένου (π.χ. Αντιγόνη-γνώσεις για τον τρόπο λειτουργίας του αρχαιοελληνικού θεάτρου και ειδικότερα για τις τραγωδίες, για το φιλοσοφικό του υπόβαθρο, την κοινωνία που το γέννησε κ.α.).

Υπεύθυνοι ομίλου: Λαμπρίνα Μαραγκού, Νίκος Κουτρούμπας.
Ημέρα / Ώρες: Τρίτη, 14.20-16.00.
Τόπος: Αμφιθέατρο σχολείου.
Ιστολόγιο (blog):

 

05. ΟΜΙΛΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Σκοπός του Ομίλου είναι να έρθουν οι μαθητές-τριες και των τριών τάξεων του Λυκείου ενεργητικά σε επαφή με την τέχνη του κινηματογράφου. Να γνωρίσουν την αισθητική, τη γλώσσα και τα ρεύματα του κινηματογράφου, Να μελετήσουν σχετική βιβλιογραφία πάνω στην εξέλιξη της κινηματογραφικής τέχνης και να παρουσιάζουν τους προβληματισμούς αυτούς μέσα από ομαδικές εργασίες, να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν τα δικά τους σενάρια, να διαμορφώσουν την αισθητική αντίληψη του σκεπτόμενου, κριτικού θεατή.

Υπεύθυνος ομίλου: Βασίλης Καρκάνης.
Ημέρα / Ώρες: Τετάρτη, 14.15-15.40.
Τόπος: Αίθουσα ΣΕΠ.
Ιστολόγιο (blog): http://blogs.sch.gr/cinema/

 

06. ΟΜΙΛΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Γενικός σκοπός του ομίλου είναι η συγκρότηση μιας γενικότερα καλλιτεχνικής (και ειδικότερα λογοτεχνικής) αντίληψης θεμάτων και αποτυπώσεων στη συνείδηση των μελών της Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Επιμέρους Στόχοι: Η απόλαυση από την ίδια την τριβή με ζητήματα πνευματικά, στο επίπεδο που τα αντιμετωπίζουν οι εν ενεργεία θεράποντές τους και λιγότερο συμβατικά από ό,τι προβλέπεται στο αναλυτικό πρόγραμμα. Ο προσανατολισμός στις λογοτεχνικές και καλλιτεχνικές τάσεις και αναζητήσεις της εποχής από ποικίλες προοπτικές. Η γνωριμία με αντιπροσωπευτικούς εκπροσώπους των γραμμάτων και γενικότερα της τέχνης και των ιδεών στη χώρα μας.

Υπεύθυνοι ομίλου: Βασιλική Αλεξανδράκη, Δημήτρης Αρμάος.
Ημέρα / Ώρες: Τετάρτη, 14.15-16.15.
Τόπος: Βιβλιοθήκη σχολείου.
Ιστολόγιο (blog): http://blogs.sch.gr/2pplalogo/