Τα τελευταία Χριστούγεννα για τον Τζόρτζ Μάικλ

ΓΡΑΦΕΙ: Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ.

Στις 25 Δεκεμβρίου 2016, ανήμερα Χριστούγεννα, πέθανε στο σπίτι του στο Οξφορντσάιρ, σε ηλικία 53 ετών, o πασίγνωστος Άγγλος συνθέτης, μουσικός παραγωγός και τραγουδιστής με κυπριακές ρίζες Τζόρτζ Μάικλ. Οι αρχές αναφέρουν πως ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα της χρήσης παράνομων ουσιών.
Ο ίδιος εν γένει είχε μια ταραχώδη ζωή, η οποία ήταν άμεσα συνδεδεμένη με τον φακό της δημοσιότητας. Αρχικά, μαζί με τον Αντριου Ρίτζλει, ο Τζορτζ δημιούργησε το συγκρότημα Wham!, μέσω του οποίου γνώρισε πολλές μουσικές επιτυχίες. Χαρακτηριστικά, ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος, όπως κι ο δεύτερος, γνώρισαν τεράστια θετική ανταπόκριση από τον κόσμο. Παρά την τόσο μεγάλη επιτυχία, το εν λόγω συγκρότημα διαλύθηκε. Μάλιστα, ο τελευταίος δίσκος του ντουέτου που κυκλοφόρησε με τίτλο «Music from the Edge of Heaven» περιείχε την κλασική πλέον ποπ επιτυχία «Last Christmas». Στην συνέχεια ο Μάικλ ακολούθησε σόλο καριέρα.
Ο πρώτος δίσκος του, με το όνομα Faith πούλησε περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Σειρά είχαν άλλα τέσσερα άλμπουμ, τα οποία επίσης γνώρισαν τεράστια επιτυχία και έφτασαν στην κορυφή του πίνακα επιτυχιών της Μ. Βρετανίας. Επιπροσθέτως, κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο άνθρωπος που στιγμάτισε τα Χριστούγεννα, διακρίθηκε αρκετές φορές και κέρδισε πολλά μουσικά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων τριών βρετανικών βραβείων, τεσσάρων MTV Video Music Awards, τριών Αμερικανικών Μουσικών Βραβείων και δύο βραβείων Γκράμι.
Τι τραγική ειρωνεία να σβήσει τα Χριστούγεννα ο συνθέτης της πιο χαρακτηριστικής μελωδίας των Χριστουγέννων, του ?Last Christmas?………..

Πηγές : Bικιπαίδεια
www.gossip-tv.gr
www.newsit.gr
www.enikos.gr
www.sansimera.gr
Πηγή φωτογραφίας:
www.biography.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*