Αλκίνοος Ιωαννίδης

ΓΡΑΦΕΙ: Η ΕΛΕΝΗ ΓΑΝΩΤΗ.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης γεννήθηκε το 1969 στην Κύπρο και ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με την μουσική αφού σπούδασε κλασσική κιθάρα στο Ευρωπαϊκό Ωδείο Λευκωσίας. Το 1989 μετακόμισε στην Αθήνα και άρχισε να φοιτά στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ως ηθοποιός, ερμήνευσε πρωταγωνιστικούς ρόλους στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και παράλληλα με τις σπουδές του εργάστηκε στην τηλεόραση και ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο.
Ως τραγουδιστής πρωτοεμφανίστηκε το 1993 και ως τραγουδοποιός το 1999. Στην διάρκεια της καριέρας του έχει κυκλοφορήσει αρκετούς προσωπικούς δίσκους, ενώ έχει ερμηνεύσει τραγούδια άλλων δημιουργών και έχει συμμετάσχει σε δίσκους τους γράφοντας στίχους ή μουσική. Επιπλέον, ασχολείται με τη μουσική για θέατρο και την ορχηστρική μουσική πάνω στην οποία έχει κάνει σπουδές στο Κονσερβατόριο της Αγίας Πετρούπολης οι οποίες περιείχαν μαθήματα ενορχήστρωσης και πολυφωνίας. Όσον αφορά τη μουσική που επηρέασε τη διαμόρφωση του ως μουσικού, αυτή είναι η rock, η παραδοσιακή μουσική της Κύπρου, η κλασική και η μουσική των Ελλήνων συνθετών που εμφανίστηκαν στις τελευταίες δεκαετίες. Επίσης, έχει συνεργαστεί αρκετές φορές με σημαντικούς Έλληνες μουσικούς και έχει κάνει εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έργα του για ορχήστρα και χορωδία έχουν παρουσιαστεί στη Ρωσία (Αγ. Πετρούπολη, Πετροζαβόντσκ), στη Γερμανία (Φιλαρμονική του Βερολίνου, Saalfeld, Rudolstadt), στην Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) και στην Κύπρο, από την Ακαδημαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Αγίας Πετρούπολης, τη Συμφωνική Ορχήστρα των Καρελίων Ορών, την Kamerata Europaea, την Ermitage Symphony Orchestra, την Thuringer Symphoniker, την Royal Scotish National Orchestra, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.