Το σχολείο μας τιμά τον πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών κ. Δημ. Νανόπουλο

ΓΡΑΦΕΙ: Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΚΛΕΓΚΛΑΚΟΥ.

Στις 28 Ιανουαρίου 2015 στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση με σκοπό να τιμήσουμε τους εκπαιδευτικούς μας. Επίσημος προσκεκλημένος μας ήταν ο κύριος Δημήτριος Νανόπουλος, φυσικός ερευνητής και πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών.
Την αρχή της εκδήλωσης έκανε η διευθύντρια του σχολείου μας κυρία Μαρία Νέζη, η οποία μας παρουσίασε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και περηφάνια, το έργο των μαθητών του σχολείου μας. Μας μίλησε για τους ομίλους και τα διάφορα προγράμματα που λαμβάνουν χώρα στο σχολείο μας και μας παρουσίασε τα αποτελέσματα της δουλειάς των μαθητών.
Στην συνέχεια ανέλαβαν δράση τα παιδιά! Μαθητές του σχολείου μας παρουσίασαν με λεπτομέρειες το έργο του κύριου Νανόπουλου. Ξεκίνησαν από την παιδική του ηλικία, αναφερόμενοι στις σπουδές του, και συνέχισαν μιλώντας για τις διακρίσεις που έλαβε, για την δουλειά του καθώς και για τις θέσεις που έπειτα ανέλαβε. Στην πορεία προβλήθηκε ένα ντοκιμαντέρ γυρισμένο από τα παιδιά του ομίλου κινηματογράφου που αναφερόταν στο Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Σωματιδιακής Φυσικής Cern, με τίτλο « Cern, το ταξίδι της ανακάλυψης», όπου μας παρουσίαζαν λεπτομερώς το έργο και τις έρευνες που γίνονται εκεί.
Nanopoulos2Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της εκδήλωσης έπαιξε το γεγονός ότι ο κύριος Νανόπουλος ήταν απόφοιτος του σχολείου μας. Σε εκείνο το σημείο η σκυτάλη πέρασε στον κύριο Νανόπουλο ο οποίος με μεγάλη συγκίνηση μας διηγήθηκε τις αναμνήσεις του από την μαθητική του ηλικία, όταν δηλαδή εκείνος έκανε βόλτες στην αυλή του σχολείου μας. Αστείες ιστορίες και γεγονότα ξεδιπλώθηκαν. Προσπάθησε να μας κάνει να καταλάβουμε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα χρόνια εκπαίδευσης για την μετέπειτα πορεία μας, λέγοντας πως για τον ίδιο έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο τότε καθηγητής της φυσικής, για την απόφαση του, να περιηγηθεί στους δρόμους της φυσικής.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παράδοση του σχολείου μας από την κυρία Νέζη στον νέο μας διευθυντή τον κύριο Καραφωτιά. Ο ίδιος με την σειρά του ευχαρίστησε τον κύριο Νανόπουλο που παραβρέθηκε στην εκδήλωσή μας καθώς επίσης τον Ροταριανό όμιλο για την δωρεά δέκα ηλεκτρονικών υπολογιστών στο σχολείο μας.

Nanopoulos3

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.