Γυναίκα ιατρός. Μια συνέντευξη με τη βιοπαθολόγο κ. Ευφροσύνη Χήνου

ΓΡΑΦΕΙ: Η ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΡΟΣΚΟΥ.

Την Τρίτη 13 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας, είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε τη βιοπαθολόγο κ. Ευφροσύνη Χήνου, Δρ Μικροβιολογίας Ε.Κ.Π.Α., Διευθύντρια Μικροβιολογικού εργαστηρίου του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας». Η κυρία Χήνου μας μίλησε για τις σπουδές της, την εμπειρία της στον «Άγιο Σάββα», τόνισε τη διαφορά ανάμεσα στο νοσοκομειακό και τον ιδιωτικό γιατρό, κυρίως όμως απάντησε στις ερωτήσεις μας που αφορούσαν τη διπλή της ιδιότητα: γυναίκα και γιατρός.

  • Πιστεύετε πως η Ιατρική είναι χώρος για γυναίκες;

Φυσικά, πιστεύω πως μια γυναίκα μπορεί να τα καταφέρει εξίσου καλά με έναν άντρα στον χώρο της ιατρικής.

  • Ποιές ειδικότητες νομίζετε πως ταιριάζουν περισσότερο σε μια γυναίκα;

Υπάρχουν πάρα πολλές ειδικότητες, όπως η μικροβιολογία, η παθολογία, η γυναικολογία και πολλές άλλες όπου μια γυναίκα μπορεί να διαπρέψει. Υπάρχουν βέβαια και άλλες όπως οι χειρουργικές ειδικότητες, οι οποίες απαιτούν αντοχή στην ορθοστασία και σωματική δύναμη. Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι μια γυναίκα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, εάν υπάρχει θέληση και αγάπη για το αντικείμενο, μπορεί κάλλιστα.

  • Τι γνώμη έχετε για το στερεότυπο «οικογένεια ή καριέρα»;

Θεωρώ οτι αυτό δεν ισχύει, καθώς και τα δύο μπορεί να γίνουν ταυτόχρονα, και μάλιστα μπορούν να γίνουν πολύ καλά. Χωρίς να παραμελείται ούτε η οικογένεια ούτε η καριέρα.

  • Πώς ήταν η εμπειρία σας ως μητέρα ? γιατρός;

Η εμπειρία μου ήταν καλή, καθώς και τώρα όταν συζητάω με τα παιδιά μου, τα οποία έχουν πλέον μεγαλώσει , δεν μου λένε ποτέ ότι τους έχω λείψει στην παιδική τους ηλικία. Σημασία δεν έχει η ποσότητα, αλλα η ποιότητα χρόνου που περνάς με τα παιδιά σου. Είχα βέβαια και την μητέρα μου να με βοηθάει στο σπίτι όταν έλειπα. Πιστεύω πως είναι σημαντικό να έχεις έναν άνθρωπο που εμπιστεύεσαι στο σπίτι έτσι ώστε να σου στέκεται και να σε διευκολύνει.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.