Από τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου

ΓΡΑΦΕΙ: Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΚΛΕΓΚΛΑΚΟΥ.

Στη φετινή χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσε το σχολείο μας, εκτός από το κομμάτι των παιδιών με τα τραγούδια και τους χορούς, οι καθηγητές μας αποφάσισαν να προσκαλέσουν έναν ιερέα με σκοπό να μας μιλήσει για τα “πραγματικά Χριστούγεννα”. Ήταν ο π. Παναγιώτης Χαβάτζας, εφημέριος στον Άγιο Γεώργιο Κυψέλης.

Ο ιερέας προσπάθησε να μας κάνει να καταλάβουμε πως τα Χριστούγεννα δεν είναι μια γιορτή καταναλωτισμού, αλλά μια γιορτή σωτηρίας. Δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε χρήματα για ανούσια στολίδια, λαμπάκια και δώρα για τα άτομα που δεν τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Σκοπός της γέννησης του Χριστού (εξού και το όνομα Χριστούγεννα) είναι η σωτηρία μας και με αυτό τον τρόπο προοικονομεί την ολοκληρωτική λύτρωσή μας μετά τον θάνατο και την Ανάστασή του. Ο θεάνθρωπος Ιησούς τα έκανε όλα αυτά από αγάπη για τον άνθρωπο και αυτό είναι το νόημα της γιορτής, η σπατάλη δηλαδή όχι χρημάτων αλλά αγάπης σε αυτούς που ξέρουμε αλλά και στους ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε και μας έχουν ανάγκη.

Μας εξήγησε πως μετά την κοίμησή μας ούτε τα υλικά αγαθά που είχαμε εν ζωή αλλά ούτε και το ίδιο μας το σώμα δεν θα μας είναι χρήσιμο. Αυτό που μένει αιωνίως είναι η ψυχή μας. Αυτή λοιπόν πρέπει να ευχαριστούμε και όχι την υλική πλευρά μας. Αυτό θα μπορέσουμε να το επιτύχουμε μέσα από την αγάπη για τον συνάνθρωπο και τότε είναι εύλογο να χρησιμοποιήσουμε τα υλικά αγαθά για να φέρουμε τη χαρά στον άλλο.

Μετά τον λόγο του ιερέα ακολούθησαν ερωτήσεις μαθητών πάνω σε αυτά που μας είπε ο ιερέας, ο οποίος τελικά έκλεισε τη συζήτησή μας με μια παρομοίωση. Μας είπε πως ο Ιησούς Χριστός παρομοιάζεται με αρνί, που είναι το σύμβολο της πραότητας, της αθωότητας αλλά και της αδυναμίας, αλλά αυτός κατάφερε να νικήσει. Έτσι ήθελε να μας πει, πως πραγματικά δεν νικά αυτός που είναι υλικά δυνατός, αλλά ψυχικά! Μια εποικοδομητική και όμορφη ομιλία που το νόημα της θα πρέπει να μπει σε κάθε ψυχή. Καλές γιορτές!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.