Προκήρυξη

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων του 1ου Πειραματικού Λυκείου Αθηνών, του 2ου Πειραματικού Λυκείου Αθηνών και του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών προσκαλούν τις μαθήτριες και τους μαθητές τους στον 1ο Διασχολικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής Πειραματικών Λυκείων Α΄ Αθήνας «Δημήτρης Αρμάος».

Στόχος είναι οι μαθήτριες και οι μαθητές να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες που ενισχύουν την άμιλλα, τις πνευματικές αξίες, τη δημιουργικότητα και προάγουν τον ρόλο του σχολείου ως πυρήνα διαμόρφωσης κοινωνικού ιστού.

Συμμετοχή: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των παραπάνω Λυκείων. Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να υποβάλει ένα έργο ανά είδος – ατομικό ή ομαδικό – το οποίο πρέπει να είναι πρωτότυπο και αδημοσίευτο. Τα είδη που γίνονται δεκτά είναι:

(1) Διήγημα, (2) Δοκίμιο (3) Θεατρικό έργο, (4) Σενάριο, (5) Ποίημα, (6) Στίχοι τραγουδιού, (7) Graphic novel

Θέμα: Το θέμα κάθε έργου είναι ελεύθερο.

Έκταση: Για τα έργα των κατηγοριών 1, 2, 3 και 4 έως 3.000 λέξεις. Για τα έργα των κατηγοριών 5 και 6, έως 100 στίχοι (ή 800 λέξεις). Τα έργα τής κατηγορίας 7 θα πρέπει να έχουν διαστάσεις 10Χ15 εκ. και η έκτασή τους να μην ξεπερνά τις 10 σελίδες ούτε τα 40 καρέ.

Τρόπος Διεξαγωγής: Κάθε διαγωνιζόμενος θα υποβάλει το έργο του σε ηλεκτρονική μορφή στη Συντονιστική Επιτροπή τού Σχολείου του, η οποία έχει την ευθύνη της διεξαγωγής. Τα έργα θα παραδοθούν στην Κριτική Επιτροπή με καλυμμένα τα στοιχεία ταυτότητας των διαγωνιζομένων ώστε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο του διαγωνισμού.

Διασχολική Συντονιστική Επιτροπή: Υπεύθυνοι για τη διοργάνωση και τον συντονισμό είναι ανά σχολείο οι καθηγητές:
1ο Πειρ. Λύκ. Αθηνών: Αχιλλέας Ντελλής
2ο Πειρ. Λύκ. Αθηνών: Δήμητρα Καραδήμα, Σπύρος Καρύδης, Νίκος Κουτρούμπας, Μαργαρίτα Στεφάνου
Πειρ. Σχολ. Πανεπ. Αθηνών: Γιώργος Δουλφής, Ξένια Ξουργιά, Μαίρη Παπαδαντωνάκη.

Κριτική Επιτροπή: Η Κριτική Επιτροπή συγκροτείται από συγγραφείς, εκδότες, επιμελητές εκδόσεων, καθηγητές των σχολείων και άλλους ανθρώπους των Γραμμάτων, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Υποβολή Αιτήσεων & Προθεσμίες: Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019. Τα έργα θα πρέπει να υποβληθούν έως και την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020. Θα οριστεί άμεσα ημέρα ενημέρωσης προς τους διαγωνιζόμενους, στην οποία θα αναφερθούν τα κριτήρια αξιολόγησης και θα απαντηθούν ερωτήματα και απορίες.

Διακρίσεις: Βραβεία και αναμνηστικά συμμετοχής ανά κατηγορία.

Έκδοση: Τα βραβευμένα έργα θα αποτελέσουν τόμο που θα εκδοθεί έντυπα και ηλεκτρονικά.

Εκδήλωση Παρουσίασης: Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση βράβευσης, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, όπου θα γίνει απολογισμός-αξιολόγηση των συμμετοχών και των διακρίσεων του διαγωνισμού, με τη συμμετοχή μαθητών, γονέων και καθηγητών και άλλων καλεσμένων.

Η Διασχολική Συντονιστική Επιτροπή του Διαγωνισμού

Διασχολικός Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής Πειραματικών Λυκείων Α΄Αθήνας “Δημήτρης Αρμάος”