Ο μαθητής του Β2 Θηβαίος Δημήτριος κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα Sambo-Judo που διεξήχθη στο Oryol της Ρωσίας στις 23-24 Αυγούστου 2018 στην κατηγορία των 72 κιλών. To Sambo είναι μια πολεμική τέχνη (πολύ κοντινή με το Judo) η οποία προέρχεται από την πρώην Σοβιετική Ενωση και τα αρχικά του προέρχονται από τη φράση “SAMozashchita Bez Oruzhiya” που σημαίνει “αυτοάμυνα χωρίς τη χρησιμοποίηση όπλων”.

Ο Θηβαίος πέρασε από τον πρώτο γύρο χωρίς αγώνα λόγω ευνοϊκής κλήρωσης. Στον δεύτερο γύρο αντιμετώπισε τον πρωταθλητή της Μογγολίας τον οποίο και κέρδισε με 7-3 στα σημεία. Στη συνέχεια νίκησε τον πρωταθλητή της Μολδαβίας με 11-0 και στον τελικό έχασε από τον πρωταθλητή του Τατζικιστάν ο οποίος είχε κερδίσει στον άλλο ημιτελικό το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, τον πρωταθλητή της Ρωσίας.

Ο Θηβαίος με τη μεγάλη αυτή επιτυχία πήρε μοριοδότηση για την ευκολότερη εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς έχει τη δυνατότητα να επιλέξει να περάσει στα ΤΕΦΑΑ άνευ εξετάσεων ή σε οποιαδήποτε άλλη σχολή με 30% πριμοδότηση επί των μορίων που θα γράψει!

Ευχόμαστε ολόψυχα στον μαθητή Θηβαίο ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ

Με το δεξί η νέα χρονιά-Παγκόσμια νίκη ο Θηβαίος (Β2)