Ο όμιλος “Καινοτομία και επιχειρηματικότητα” λειτουργεί στο σχολείο μας από το σχολικό έτος 2014-15, με υπεύθυνες τις καθηγήτριες Παναγιώτα Καλόγρη (ΠΕ09) και Νίκη Ρουμπάνη (ΠΕ08).

Κάθε χρόνο ο όμιλος δημιουργεί μία μαθητική εικονική επιχείρηση προσπαθώντας να παράγει προϊόντα ή υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας.

  • Αυτή τη χρονιά η ιδέα για τη δημιουργία της μαθητικής εικονικής επιχείρησης είχε ως αφορμή το γεγονός ότι στη σημερινή εποχή πολλοί νέοι αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας έχουν προβλήματα ύπνου. Η επιχείρηση του ομίλου μας, με την επωνυμία “Countin’ Sheep – Sleep & Health” επικεντρώθηκε στην παραγωγή και προώθηση προϊόντων που βοηθούν στη χαλάρωση, στην ηρεμία και παράλληλα έχουν ως αποτέλεσμα τη βελτίωση του ύπνου.

Τα προϊόντα μας ήταν:

α) Μίγμα από βότανα (για ρόφημα) που δρουν καταπραϋντικά στα νεύρα και την ανησυχία, βοηθούν στη χαλάρωση με φυσικό τρόπο πριν τον βραδινό ύπνο, συμβάλλοντας σε μια καλύτερη ποιότητα ύπνου και επομένως βελτίωση της καθημερινότητας και β) συσκευασίες φυτών που το άρωμά τους ηρεμεί.

  • Όπως κάθε χρόνο συνεργαστήκαμε με το ΣΕΝ (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece) στο πρόγραμμα “Εικονική Επιχείρηση”. Επίσης, συνεργαστήκαμε με τον κ. Πέτρο Πατρώνη (στέλεχος της Citibank- Global Shipping & Logistics) για τη λειτουργία της εικονικής μαθητικής επιχείρησης.
  • Η πρώτη μας δραστηριότητα ήταν η διοργάνωση ενός επιτυχημένου bazaar στο χώρο του σχολείου με τα προϊόντα μας, τον Δεκέμβριο του 2017.
  • Στις 17/04/2018, συμμετείχαμε στην Εμπορική Μαθητική Έκθεση Εικονικών Επιχειρήσεων 2017-2018 Trade Fair, στο Εμπορικό κέντρο Τhe Mall Athens, μαζί με άλλες 54 εικονικές μαθητικές επιχειρήσεις.

Για τη συμμετοχή μας στην έκθεση, οι μαθητές δημιούργησαν video παρουσίασης της επιχείρησης, διαφημιστική αφίσα, διαφημιστικά και ενημερωτικά φυλλάδια των προϊόντων μας.

Στην έκθεση, η επιχείρηση του ομίλου μας έλαβε πολύ καλά σχόλια από τις κριτικές επιτροπές, που της έδωσαν «Έπαινο βελτιστοποίησης της ποιότητας ζωής» για την ιδέα, τα προϊόντα και την παρουσίασή τους.

  • Συμμετείχαμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Leaders for a Day ή αλλιώς “Ηγέτης για μία Ημέρα” του ΣΕΝ.

Στο πλαίσιο αυτού προγράμματος:

Ο μαθητής Ροδόπουλος Κωνσταντίνος (Α5) και η μαθήτρια Παπακώστα Σοφία (Α5), μέλη του ομίλου του σχολείου μας, ήταν δύο από τους 20 επιλεγμένους μαθητές που ακολούθησαν για μία ολόκληρη ημέρα στην εργασία τους 20 ανώτατα στελέχη της επιχείρησης ΝΝ (Nationale-Nederlanden), στις 23/3/2018. Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο και πραγματοποιείται σε συνεργασία της ασφαλιστική εταιρείας ΝΝ και του Junior Achievement Europe.

Καθένας από τους 20 μαθητές, ακολούθησε για περίπου έξι ώρες στο πρόγραμμα του, ένα στέλεχος της ΝΝ, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Οι μαθητές/τριες είχαν τη δυνατότητα να μπουν σε συναντήσεις των στελεχών, να παρακολουθήσουν βήμα βήμα τις καθημερινές λειτουργίες και δραστηριότητες των τμημάτων και να διατυπώσουν απορίες ή σκέψεις και προτάσεις.

  • Η μαθήτρια Παπακώστα Σοφία (Α5), είναι μία από τις δύο μαθήτριες από τα σχολεία της Αττικής που συμμετείχε σε εκπαιδευτική επίσκεψη στα γραφεία της Lloyd’s στην Ελλάδα στις 27/06/2018. Οι δύο μαθήτριες συναντήθηκαν, συνομίλησαν και παρακολούθησαν μία ημέρα στην εργασία της την CEO της Lloyd’s στην Ελλάδα, κα Μαριάννα Παπαδάκη.
  • Δύο από τους μαθητές του ομίλου, ο Σωτήριος Ανδριανός και η Αλεξάνδρα Κοντονίκα παρουσίασαν τη μαθητική εικονική επιχείρηση του ομίλου: “Countin’ Sheep – Sleep & Health” στην τηλεοπτική εκπομπή Χ2, του δημοσιογράφου Γ. Πολίτη, στο ACTION 24, στις 22/05/2018.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ