17820848_435084146827098_1880621607_n-365x365

Η μαθήτρια Βλάχου Αλεξάνδρα (Α1) αναδείχθηκε 3η Πανελληνιονίκης στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Tae Kwon Dο. Η Βλάχου μετά από συναρπαστικούς αγώνες κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -68 κιλών ενώ έχασε το χρυσό μετάλλιο εξαιτίας τραυματισμού που υπέστη στο γόνατο. Φέτος είναι η δεύτερη φορά που κάποιος μαθητής-τρια ανακηρύσσεται Πανελληνιονίκης στο σχολείο μας και καταφέρνει να πάρει 10% μόρια πριμοδότηση για τις Πανελλήνιες εξετάσεις (είχε προηγηθεί ο μαθητής του Β1 Έκτορας Αποστόλου ο οποίος κατέκτησε την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα στην κατηγορία των 69 κιλών στην άρση βαρών).

Να υπενθυμίσουμε ότι το Tae Kwon Do έγινε Ολυμπιακό άθλημα το 2000 και είναι από τις πιο διαδεδομένες πολεμικές τέχνες παγκοσμίως. Το άθλημα του Tae Kwon Do είναι το εθνικό σπορ της Κορέας και στα Κορεάτικα οι λέξεις σημαίνουν Tae=χτύπημα με το πόδι, Kwon=χτύπημα με το χέρι και Do=τρόπος ζωής. Βασικές αρχές του αθλήματος είναι: η ευγένεια, η εντιμότητα, η επιμονή, ο αυτοέλεγχος και το ακατάβλητο πνεύμα.

Το Tae Kwon Do χαρακτηρίζεται από λακτίσματα ψηλά και χαμηλά (μέχρι το ύψος της ζώνης, στο στομάχι και όχι χαμηλότερα).

Κατά την διάρκεια ενός αγώνα, απαγορεύονται τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, την πλάτη , οι γροθιές στο πρόσωπο, οι λαβές, τα κλεισίματα, το σπρώξιμο, το γύρισμα πλάτης, η εκούσια πτώση.

Οι δυο αντίπαλοι φοράνε κάσκα, θώρακα, σπασουάρ (προστατευτικό για τα γεννητικά όργανα), επικαλαμίδες, επιβραχιονίδες, γάντια και προστατευτικό μασελάκι στα δόντια και μάχονται σε 3 γύρους των 2 λεπτών. Ανάλογα με το τι χτυπήματα κάνουν και πού χτυπάνε (στο θώρακα: 2 πόντοι για απλό λάκτισμα, 3 πόντοι για περιστροφικό, ενώ στο κεφάλι: 3 πόντοι για απλό χτύπημα, 4 πόντοι για περιστροφικό) παίρνουν πόντους. Οι παραβάσεις αφαιρούν πόντους. Για την ασφάλεια των αθλητών, σε περιπτώσεις εμφανούς άνισου αγώνα, όπως της διαφοράς πόντων μεγαλύτερης των 20, ο αγώνας διακόπτεται από το διαιτητή. Τον αγώνα επιβλέπουν από κοντά ο διαιτητής και από μεγαλύτερη απόσταση οι κριτές.

Στο τέλος του αγώνα, νικητής είναι ο μαχητής με τους περισσότερους πόντους, εκτός αν προκληθεί νοκ άουτ, και αποσυρθεί ο ένας εκ των δύο μαχητών. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, ακόμα και μετά τον χρυσό πόντο, νικητής ανακηρύσσεται, ο αθλητής με τα περισσότερα επιθετικά χτυπήματα.

Το σχολείο μας λοιπόν είναι παρόν και σε αυτό το δυναμικό άθλημα.

Πολλά συγχαρητήρια Αλεξάνδρα!!!

Αναδημοσίευση από:

http://www.physicaleducation.gr/news/3%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B7-%CE%B2%CE%BB%CE%AC%CF%87%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-tae-kwon/

3η Πανελληνιονίκης η Αλεξάνδρα Βλάχου στο Tae Kwon Do!!!