ekdiloseis-1Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί Ομίλων και Σχολικών Προγραμμάτων του σχολείου μας, παρουσίασαν το έργο τους τη φετινή σχολική χρονιά κατά το διάστημα από Τετάρτη 11 Μαΐου έως και Σάββατο 14 Μαΐου 2016 .

Πιο συγκεκριμένα:

Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 έγινε ο Απολογισμός-Παρουσίαση του Ομίλου Μαθηματικά και Λογοτεχνία.

____________

Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016:
Απονεμήθηκαν τα βραβεία και οι διακρίσεις του Ε΄ Ενδοσχολικού Διαγωνισμού Δημιουργικής Γραφής. Βραβεύτηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες  για τα έργα τους στο Διήγημα, την Ποίηση, το Δοκίμιο, το Σενάριο. Αναλυτικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα αποτελέσματα στο σχετικό άρθρο της σελίδας μας (Αποτελέσματα Ε΄ Διαγωνισμού Δημιουργικής Γραφής).

aponomi-2

Ακολούθησε ο απολογισμός του Ομίλου Ψυχολογίας με την προβολή σύντομου βίντεο. Στην παρουσίαση του Ομίλου, οι σταθεροί και πολύτιμοι Ιωάννα (Γραφάκου) και Νίκος (Στεμπίλης). Δίπλα τους, οι εμψυχώτριες Αύρα (Βαζαίου) και Άννα (Αλεξάνδρου).

Το βίντεο και φωτογραφίες από την παρουσίαση είναι διαθέσιμα στη σελίδα του Ομίλου:
https://www.facebook.com/psychologygroup2ndppgla/

ή εδώ:
https://www.dropbox.com/s/ngmv8bikjhuptb9/%CE%9F%CE%9C%CE%99%CE%9B%CE%9F%CE%A3%20%CE%A8.wmv?oref=e

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα του Ομίλου “Βιολογία και Ιατρική” από ομάδα μαθητών.

Biologia-Iatriki
Ο Όμιλος «Βιολογία και Ιατρική» κατά το σχολ. έτος 2015-2016 πραγματεύθηκε θέματα μοριακής βιολογίας με κεντρικό θέμα τον καρκίνο και τη νέα ανοσοθεραπεία. Επί μέρους θέματα, με τα οποία ασχολήθηκε ήταν: η απόπτωση, τα κύτταρα Hela, γενικές αρχές φαρμακολογίας και κυκλοδεξτρίνες ως φορείς δραστικών ουσιών, θέματα βιοηθικής, απομόνωση DNA και παρατήρηση παρασκευασμάτων του στο οπτικό μικροσκόπιο και, τέλος, μοριακή κουζίνα. Η ομάδα των μαθητών επισκέφθηκε το κυτταρολογικό τμήμα του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και το Πανεπιστημιακό «Χωρέμειο Ερευνητικό Ιδρυμα» στο Νοσοκομείο Παίδων «Άγία Σοφία». Τέλος συνεργάσθηκε με τον Όμιλο «Φυσική και αθλητισμός» σε πείραμα μέτρησης κόπωσης εφήβων (μετά από αθλητική δραστηριότητα).

Ακολούθησε η παρουσίαση του έργου του Ομίλου “Η Φυσική των Αθλημάτων” καθώς και το αποτέλεσμα της συνεργασίας του προγράμματος Αγωγής Υγείας “Διατροφή, Άσκηση και Υγεία” και του Ομίλου με το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο Όμιλος “Η Φυσική των Αθλημάτων” είχε τρεις στόχους. 1. Να γνωρίσουν οι μαθητές τα αθλήματα μέσα από έναν πιο επιστημονικό τρόπο. 2. Να συνδέσουν τις γνώσεις τους από τη φυσική στον αθλητισμό. 3. Να εφαρμόσουν πρακτικά τις γνώσεις τους μέσω της πειραματικής διαδικασίας. Προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι πραγματοποιήθηκαν μαθήματα που σχετίζονταν με τη στατιστική (ποσοτική ανάλυση αποτελεσμάτων) και πέντε πειράματα πάνω σε αθλητικές κινήσεις στις οποίες υπολογίστηκαν φυσικά μεγέθη. Ο Όμιλος συνεργάστηκε με τον Όμιλο “Βιολογία και Ιατρική” καθώς και με το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας του σχολείου μας.
CIMG2000

Τέλος, μέλη του Ομίλου «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα» παρουσίασαν τους στόχους, τις δραστηριότητες του ομίλου και τις εμπειρίες τους για το σχολικό έτος 2015-16. Αναφέρθηκαν κυρίως στην εικονική επιχείρηση την οποία δημιούργησαν στο πλαίσιο του ομίλου, μία ηλεκτρονική πλατφόρμα/ιστοσελίδα που απευθύνεται σε νέους/εφήβους, πρωτίστως σε μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, με σκοπό να προσφέρουν ενημέρωση σε θέματα της επικαιρότητας, που ενδιαφέρουν τους εφήβους/μαθητές: πολιτιστικά, εκπαιδευτικά, κοινωνικά, αθλητικά, κλπ. που συμβαίνουν στην Αθήνα. Με την εικονική επιχείρηση συμμετείχαν στην Έκθεση Μαθητικών Επιχειρήσεων (Trade Fair) Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό κέντρο Τhe Mall Athens (την 01/04/2016) με δικό τους περίπτερο, διαφημιστικά φυλλάδια, αφίσα κλπ.

epixeirimatikotita

____________

Την Παρασκευή 13 Μαΐου και το Σάββατο 14 Μαΐου ο Όμιλος Θεάτρου παρουσίασε στο κατάμεστο θεατράκι του σχολείου μας τη θεατρική παράσταση “Ο Δράκος” του Ευγένιου Σβαρτς, ολοκληρώνοντας έτσι τη φετινή του διαδρομή. Οι θεατές φάνηκε να εκτιμούν ιδιαίτερα την απόδοση των μαθητών μας και το μήνυμα του έργου. Όλοι μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα δράκο που κρύβουμε μέσα μας αλλά όταν δουλεύουμε ομαδικά είναι πιο πιθανό να τα καταφέρουμε!?

drakos

Τετραήμερο εκδηλώσεων: Πεπραγμένα Ομίλων-Προγραμμάτων-Δράσεων σχολικού έτους 2015-2016