Με ιδιαίτερη ενεργητικότητα συμμετείχαν και φέτος  επτά μαθητές και μαθήτριες στου σχολείου μας στο 19ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών (Athens Model United Nations-AMUN), το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως και τις 10 Απριλίου στο Ευγενίδειο Ίδρυμα με πολυάριθμη συμμετοχή Λυκείων της Αττικής.

Εκπροσωπώντας τις αντιπροσωπείες της Αργεντινής και του Μάλι, οι νεαροί μας «διπλωμάτες» πήραν μέρος με ξεχωριστή επιδεξιότητα στις διαπραγματεύσεις  (να σημειωθεί, αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα) τόσο στις επιμέρους επιτροπές τους όσο και στις ολομέλειες, προκειμένου να συνεισφέρουν στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων που ταλανίζουν τον πλανήτη σήμερα, μέσω ψηφισμάτων (resolutions). Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν είναι οι ακόλουθοι:

20160408_093607-s

  1. Emily Edwards-Kaninia (UNESCO General Conference)-(Β2)
  2. Γιώργος Ζερβάκης (Committee on Disarmament and International Security, Ambassador?s Talk)- (B2)
  3. Νεφέλη Κατσιγιαννάκη (Social Humanitarian and Cultural Committee) ? (B2)
  4. Γιώργος Λούκας (Special Political and Decolonisation Committee, Ambassador?s Talk)- (B3)
  5. Νικήτας Φιλιππίδης (Economic and Social Council, Ambassador?s Talk)-(Γ6)
  6. Δημήτρης Μπινιχάκης (Forum on Sustainable Development)- (Γ4)

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο αντίπρόσωποί μας κέρδισαν θέση στην Εφημερίδα του συνεδρίου, μια διάκριση για τους πιο ενεργούς συμμετέχοντες. Πρόκειται για τη Νεφέλη Κατσιγιαννάκη (αναφέρθηκε ως η αντιπρόσωπος της ημέρας) και για τον Νικήτα Φιλιππίδη.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες για την επίπονη προσπάθεια που κατέβαλαν κατά την προετοιμασία τους και τη δυναμική τους παρουσία!

Τα μέλη της ομάδας σχολιάζουν:

?Για εμένα το AMUN είναι μία εμπειρία ζωής. Είναι κουραστικό, απαιτητικό και προϋποθέτει την επιθυμία να αφιερώσουμε σημαντικό μέρος του χρόνου μας στην προετοιμασία και την έρευνα. Είναι όμως και μία εμπειρία μοναδική, ένα τριήμερο (δυστυχώς διαρκεί λίγο) κατά το οποίο κερδίσαμε εφόδια που θα μας συνοδεύουν για πάντα. Μία μικρή συμβουλή: join mun! learn, debate, experience? (Γιώργος Ζερβάκης, Β τάξη)

?Η δεύτερη συμμετοχή μου στο Athens Model United Nations το 2016 υπήρξε μία από τις καλύτερες εμπειρίες που μπορούσα να αποκομίσω: όχι μόνο είχα την τιμή να εκπροσωπώ μια χώρα σαν την Αργεντινή, αλλά και μπόρεσα (για μία ακόμη φορά) να κάνω debate με ισάξιους “αντιπάλους”. Η τριήμερη μας συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα ισοδυναμεί (και ίσως ξεπερνάει) μία ολόκληρη σχολική χρονιά. Βέβαια, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την κ. Δρακοπούλου για τη βοήθειά της. Ευελπιστώ το AMUN 2017 να είναι ακόμα καλύτερο!? (Νεφέλη Κατσιγιαννάκη, Β τάξη)

?Η αποστολή μας φέτος στο συνέδριο πιστεύω απέδωσε το μεγαλύτερο δυνατόν! Δεν πρόκειται μόνο για το χαρτί της παρακολούθησης, το κέρδος μας απο το συνέδριο ήταν πολύπλευρο. Τόσο οι γνώσεις που όλοι αποκτήσαμε από τα θέματα των επιτροπών μας,όσο και η συνύπαρξη ?έστω και για 3 μέρες ? και γνωριμία με υπέροχα άτομα που είναι πρόθυμα να απαρτίσουν κάποια μέρα τα πραγματικά Ηνωμένα Έθνη. Το AMUN είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες εμπειρίες μου!? (Γιώργος Λούκας, Β τάξη)

?Η συμμετοχή μου στο amun ήταν μία ενδιαφέρουσα και ευχάριστη εμπειρία. Θα μου άρεσε πολύ να ξανασυμμέτεχω στο μέλλον!?(Έμιλυ Έντουαρντς-Κανίνια, Β τάξη)

Δυναμική παρουσία του σχολείου μας στο 19ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών