ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ, Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, 21 Απριλίου 2011.
ΓΡΑΦΕΙ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ.
ΠΗΓΗ: http://www.elzoni.gr/html/ent/664/ent.8664.asp

Τελικά υπάρχει ελπίδα:

Η Αναστασία, ο Φαίδωνας, ο Αντώνης, μαθητές στο 2ο Πειραματικό Λύκειο Αθήνας, στους Αμπελόκηπους.

Κι ο Αλέξανδρος. Καθηγητής φυσικής (με μάστερ και διδακτορικό στην Ιατρική φυσική), ο Δάσκαλός τους.

Και τα τρία παιδιά άριστοι μαθητές με όλη τη σημασία και το περιεχόμενο και των δύο λέξεων: άριστοι μαθητές! Στις γνώσεις, την προσπάθεια, το ήθος τη σεμνότητα….

Κι ο καθηγητής, εξαίρετος επιστήμονας και υπέροχος άνθρωπος! Με πραγματικό ενδιαφέρον και αγάπη για τη δουλειά του και τα παιδιά, τους μαθητές του.

Περνάει κυριολεκτικά όλη τη μέρα του στο εργαστήριο φυσικής του σχολείου, διδάσκοντας φυσική.

Όχι μόνο το υποχρεωτικό του ωράριο, αλλά κάνοντας ΄΄άπειρες ώρες΄΄ ενισχυτικά μαθήματα, με συνέπεια όλοι οι μαθητές του να λατρεύουν το μάθημα της φυσικής και μάλιστα αρκετοί από αυτούς να συμμετέχουν με επιτυχία και διακρίσεις σε πανελληνίους και διεθνείς διαγωνισμούς φυσικής.

Τα τρία παιδιά λοιπόν, η Αναστασία Σεραφειμίδη, ο Φαίδωνας Ανδριόπουλος και ο Αντώνης Καρτέρης, αφού κέρδισαν τη δεύτερη θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής, εκπροσώπησαν τη χώρα στον αντίστοιχο διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών (EUSO) στην Τσεχία και κέρδισαν την Τρίτη θέση!

Σ’ αυτήν τη διοργάνωση συμμετείχαν μαθητές από όλες τις χώρες της Ευρώπης, από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

Και παρά τα προβλήματα, τις ελλείψεις και τα κουσούρια του δημόσιου ελληνικού σχολείου, με τον ενθουσιασμό, το δυναμισμό, την άοκνη και φιλότιμη προσπάθεια όλων, τα κατάφεραν να θριαμβεύσουν.(Να φανταστείτε ότι το ελληνικό κράτος αδυνατούσε να καλύψει τα έξοδα μετάβασης τους, 2400 ευρώ!)…

Όταν επέστρεψαν με το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές τους, δεν τους υποδέχτηκε κανείς «επίσημος», ούτε και τα ΜΜΕ βέβαια ( που ξεροσταλιάζουν στα αεροδρόμια για μια δήλωση, μια εικόνα της κάθε ελεεινής ασημαντότητας) ασχολήθηκαν με το θέμα.

Αξίζουν λοιπόν πολλά συγχαρητήρια και τις καλύτερες ευχές για καλή επιτυχία στην Επιστήμη και στη ζωή τους!

Σας συγχαίρουμε και σας ευχαριστούμε Αναστασία, Αντώνη, Φαίδωνα και

Αλέξανδρε Κατέρη….

 

 

Ηλιαχτίδα στη ρωγμή του ακίνητου-λες-χρόνου