pame-theatroΣας καλωσορίζω στο πρόγραμμα «Πάμε θέατρο!» και φέτος.

Τί είναι;  Η ομάδα αποτελείται από μαθητές/-τριες όλων των τάξεων, συναντιόμαστε περίπου μία φορά κάθε τρεις βδομάδες εκτός σχολικού ωραρίου και βλέπουμε παραστάσεις που επιλέγονται από την υπεύθυνη καθηγήτρια.

Και τί παραστάσεις θα δούμε;  Οι παραστάσεις επιδιώκεται να:

  • προέρχονται από ομάδες εφηβικού θεάτρου
  • οι θεματικές τους να αφορούν σε εφηβικά ζητήματα και
  • να σχετίζονται με σχολικά αντικείμενα όπου είναι δυνατόν, πχ. Λογοτεχνία
  • να έχουν διαδραστικό χαρακτήρα
  • να έχουν αυτοσχεδιαστική/πειραματική σκηνοθετική προσέγγιση
  • να σας φέρουν σε επαφή με διάφορους και διαφορετικούς θεατρικούς χώρους

Όποτε είναι δυνατόν, μετά την παράσταση γίνεται συζήτηση με τους συντελεστές της παράστασης (σκηνοθέτη και ηθοποιούς).

Ποιος μπορεί να συμμετέχει;  Οποιοσδήποτε και οποτεδήποτε- αρκεί να εξασφαλίσει το εισιτήριό του. Πχ κάποιος μπορεί να έρθει σε μία παράσταση μόνο. Ωστόσο, συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα θεωρηθούν όσοι συστηματικά το παρακολουθούν.

Πότε;  Σάββατο ή Κυριακή απόγευμα- περίπου στις 19.00. Η διάρκεια είναι περίπου δύο ώρες- συν τη συζήτηση, όπου υπάρχει.

Πού;  Στο εκάστοτε θέατρο ή σε κάποια στάση μετρό. Φέτος θα πραγματοποιήσουμε και τρεις- τέσσερις συναντήσεις στο σχολείο κάποιες Τρίτες –  θα ενημερωθείτε εγκαίρως.

Πόσο κοστίζει;  Συνήθως 8Ε – 14 Ε. Τα εισιτήρια έχουν εκπτωτική τιμή,  προαγοράζονται και γιαυτό προπληρώνονται στην υπεύθυνη καθηγήτρια. Αν κάποιος μαθητής/-τρια δεν μπορέσει να έρθει τελευταία στιγμή, είναι δική του ευθύνη η διαχείριση του εισιτηρίου του- π.χ. να το μεταπωλήσει.

Πώς μπορεί να δηλώσει κάποιος συμμετοχή;  Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει στο πρόγραμμα “Πάμε θέατρο”, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή είτε στην κλειστή ομάδα “Πάμε Θέατρο 2ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών” στο facebook είτε στέλνοντάς μου email στο kmourla@gmail.com .

 

Καλή θεατρική μας χρονιά, λοιπόν!

 

Η υπεύθυνη καθηγήτρια

Κατερίνα Μουρλά

“Πάμε θέατρο!” και φέτος