Το 2ο Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Αθηνών, κέρδισε την 1η θέση στον 9ο Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning, στην κατηγορία των πρωτοεμφανιζόμενων έργων, με το έργο ?Work-Life Balance? (WoLiBa). Το έργο δημιούργησαν οι μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Β3 κατά την σχολική χρονιά 2013-2014.

Το σχολείο μας συνεργάστηκε με το Γαλλικό Επαγγελματικό Σχολείο Ensemble Scolaire Lasalle Saint Charles, Saint Pierre στη Γαλλία. Οι εκπαιδευτικοί, τόσο από Γαλλικής πλευράς, οι κυρίες Sophie Palmade και Myl?ne Sparton, όσο και  από Ελληνικής πλευράς, η κα Άννα Χαϊδεμενάκου και ο κ. Γεράσιμος Καπώνης, βραβεύθηκαν με τις αντίστοιχες Εθνικές Ετικέτες Ποιότητας. Στην Ελλάδα λάβαμε και την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας.

Τα βραβεία των νικητών δόθηκαν σε τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε σε συνδυασμό με το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning με θεματική: «Αξιοποίηση των ΤΠΕ στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα»,  στις 14-16 Νοεμβρίου 2014, στην Πάτρα. Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στην διεύθυνση  http://iptv.sch.gr/live

«Η Ευρωπαϊκή δράση eTwinning εντάσσεται στο πρόγραμμα Erasmus+ και προωθεί τη χρήση Νέων Τεχνολογιών και τη συνεργασία των ευρωπαϊκών σχολείων σε ευρεία κλίμακα. Το eTwinning έχει ήδη διανύσει 9 χρόνια επιτυχούς πορείας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, γνωρίζοντας ταυτόχρονα μεγάλη απήχηση στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα, γεγονός που πιστοποιείται από την ένθερμη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη δράση και τις πανευρωπαϊκές διακρίσεις των ελληνικών σχολικών μονάδων?»  (http://vod.sch.gr/video/iptv/646).

etwinning 2014 etwinning Nov. 2014

1η θέση στον 9ο Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning, για τη σχολική χρονιά 2013-2014