Το Βρετανικό Συμβούλιο κι ο εκπαιδευτικός οργανισμός – SciCo σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση και πολλούς ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς παρουσίασαν το 1ο Φεστιβάλ Επιστήμης & Καινοτομίας για το ευρύ κοινό για πρώτη φορά στην Αθήνα. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και έλαβε χώρα από τις 30 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου στην Τεχνόπολη στον Κεραμεικό.
Το σχολείο μας συμμετείχε στο stand της ΕΚΕ (Ελληνικής Κρυσταλλογραφικής Εταιρείας) με κρυστάλλους θειϊκού χαλκού, που παρασκεύασαν οι μαθητές της Α΄Λυκείου στο πλαίσιο του project “Κρύσταλλοι και Συμμετρία” και οι μαθητές της Β΄Λυκείου στο πλαίσιο του μαθήματος Επιλογής “Διαχείριση Φυσικών Πόρων”.
Φωτό 1:Εδώ δείχνουμε στους επισκέπτες τους κρυστάλλους, που είναι ορατοί με γυμνό μάτι επειδή είναι ανόργανοι και γίνονται ευμεγέθεις.

festival1
Φωτό 2: Οι οργανικοί, εδώ λυσοζύμη, απαιτούν μικροσκόπιο. Στο μικρό αυτό εκθετήριο του ΓΠΑ και της ΕΚΕ συμμετέχουμε ως σχολείο με την έκθεση των ανοργάνων κρυστάλλων.

festival2

Επίσης, οι μαθητές που συμμετέχουν στον Εργαστηριακό Όμιλο Φυσικής και Χημείας παρουσίασαν πρωτότυπη κατασκευή με θέμα «πύραυλος νερού». Στην τελευταία πρόβα ο πύραυλος ξεπέρασε το ύψος του σχολείου (η εκτόξευση έγινε από το προαύλιο)!!

Φώτο 3. Οι συμμετέχοντες στον Όμιλο

festival3

Συμμετοχή του σχολείου μας στο 1o Φεστιβάλ Επιστήμης & Καινοτομίας (Athens Science Festival)