Το Τμήμα Ψυχολογίας του Hellenic American College, σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, New Hampshire USA) διοργάνωσαν την 3η ημερίδα για τον Εθελοντισμό με τίτλο «Ο μαθητής ως εθελοντής: Δράσεις και όραμα», την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης.
Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από το πρόγραμμα Εθελοντισμού Γέφυρες Επικοινωνίας, με την υπεύθυνη καθηγήτρια κυρία Ελένη Πούλιου, κοινωνιολόγο, και με τις μαθήτριες Ολίβια Φούκα, και Σμαράγδα Δημητρακοπούλου.
Η εισήγηση της κ. Πούλιου αναφερόταν στα «Αδύναμα σημεία του Εθελοντισμού». Επίσης οι μαθήτριες αναφέρθηκαν στις δράσεις του προγράμματος και εκθέσανε τις εμπειρίες τους από την ενεργό συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Παρουσιάστηκαν οι δράσεις-προσεγγίσεις του προγράμματος που σχετίζονταν με την κοινωνική αλληλεγγύη και τη συνεργασία με προγράματα κοινωνικών φορέων, με σοβαρότητα και διακριτικότητα.
Το σχολείο βραβεύτηκε με τιμητικό έπαινο «Συνεχούς αναζήτησης και προσφοράς» για τη συμμετοχή του στην ημερίδα.
Δόθηκε στους συμμετέχοντες η δυνατότητα να μοιραστούν την εμπειρία και τις γνώσεις αναφορικά με τον εθελοντισμό και να ανταλλάξουν απόψεις για μελλοντικές δράσεις. Να τονιστεί ότι η αξία της κοινωνικής αλληλεγγύης έχει πληθωρικό περιεχόμενο, με πλούσια αισθήματα ανθρωπιάς και είναι σημαντική διέξοδος στη μοναξιά. Αξίζει να τη γνωρίσει έμπρακτα ο καθένας.

diploma

Συμμετοχή του σχολείου στην ημερίδα «Ο μαθητής ως εθελοντής: Δράσεις και όραμα»