Φορέας: Γαλλικό Ινστιτούτο-Γαλλική Πρεσβεία

Συμμετοχή: 10 μαθητές, οι ακόλουθοι: Ιωάννου Κυριάκος, Μήτση Χριστίνα, Μήτση Θεοδώρα, Ντίνος Βασίλης, Λαμπρίδη Βίκυ, Ζαχαροπούλου Λήδα, Χαλεπλή Ελένη, Χριστοδουλής Γιώργος, Πανταζοπούλου Δάφνη, Ασημάκης Σπύρος.

Διάκρισηπρώτο βραβείο του διαγωνισμού “Γαλλοφωνία 2007”.

Περιγραφή: Στα πλαίσια των εκδηλώσεων “Γαλλοφωνία 2007”, το 2ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αθηνών συμμετείχε στον προκηρυχθέντα διαγωνισμό με ομάδα εργασίας μαθητών της Α΄ και Β΄ Λυκείου και με θέμα: “Οι αποδημητικές λέξεις”, δηλαδή λέξεις που υπάρχουν στην καθημερινή γλώσσα των Γάλλων και προέρχονται από άλλες γλώσσες. Μας δόθηκαν δέκα τέτοιες λέξεις και μας ζητήθηκε να γράψουμε μια ιστορία, ένα ποίημα ή ό,τι άλλο θέλαμε χρησιμοποιώντας αυτές τις λέξεις-μετανάστες.
Εμείς γράψαμε ένα ποίημα – μια ιστορία και την παρουσιάσαμε και με παντομίμα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών την ημέρα της τελετής.
Για την εργασία μας αυτή το Γαλλικό Ινστιτούτο και η Γαλλική Πρεσβεία μας τίμησαν με το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού “Γαλλοφωνία 2007” που είχε σαν στόχο τον σεβασμό της πολιτισμικής ποικιλομορφίας στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης.
Στον διαγωνισμό αυτό έλαβαν μέρος 150 σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ελλη Παπανδρεοπούλου Λάσκαρη ΠΕ5.

“Γαλλοφωνία 2007” – Μάρτιος 2007