Αναλυτικό Πρόγραμμα

Τριήμερης Εκπαιδευτικής Επίσκεψης της Α΄ Λυκείου στη Μαγνησία

από το Σάββατο 13 έως τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

 Το πρόγραμμα της τριήμερης εκπαιδευτικής επίσκεψης της Α΄ Λυκείου στη Μαγνησία (Βόλος και γύρω περιοχή, Πήλιο), όπως ορίστηκε με την Πράξη του Συλλόγου Διδασκόντων υπ? αρ. 39/11-3-2013, έχει ως εξής:

1η μέρα (Σάββατο 13 Απριλίου): Συγκέντρωση έξω από το Γήπεδο του Παναθηναϊκού (πλευρά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας) ως τις 7.30 π.μ. Επιβίβαση στα πούλμαν και αναχώρηση για τον Βόλο. Στη διαδρομή, στάσεις για ξεκούραση και σε αξιοθέατα, όπως ο χώρος των Θερμοπυλών και το Διμήνι. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το απόγευμα ελεύθερο στην πόλη του Βόλου. Το βράδι, προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

2η μέρα (Κυριακή 14 Απριλίου): Πρόγευμα και αναχώρηση για περιήγηση στο Πήλιο: Μακρινίτσα (για καφέ και τοπικές λιχουδιές) και Χάνια (γεύμα). Επιστροφή το απομεσήμερο στα ξενοδοχεία. Το απόγευμα ελεύθερο στην πόλη του

Βόλου. Το βράδι, προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

3η μέρα (Δευτέρα 15 Απριλίου): Πρόγευμα και αναχώρηση. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσους σταθμούς στη Βυζίτσα, τις Μηλιές (γεύμα) και σημεία ξεκούρασης. Αργά το απόγευμα, άφιξη στο συμφωνημένο σημείο (Γήπεδο του Παναθηναϊκού).

Το ταξιδιωτικό γραφείο που κρίθηκε ότι καλύπτει αρτιότερα και οικονομικότερα την εκδρομή είναι το Happy Days (τηλ. 210-7621330· e-mail: info@happydays-travel.gr ), με δικό του συνοδό-αρχηγό και ασφάλεια Allianz.

Ξενοδοχείο κατάλυσης, σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια, είναι το Xenia Volou (5*), με πρόγευμα και δείπνο (τηλ. 24210-92700· e-mail: resaxenia@domotel.gr ).

Έξοδα μαθητών για εισιτήρια και ελαφρά γεύματα: περίπου 50 ευρώ.

Συνοδός-αρχηγός εκμέρους του ταξιδιωτικού γραφείου: Ηλίας Ντούνης.

Αρχηγός της εκδρομής εκμέρους του σχολείου: Φραντσέσκα Τσορτέκη.

Συνοδοί καθηγητές: Κυριάκος Καμπούκος, Νίκος Κοκκινάκης, Αναστασία Μυλωνά, Ευστράτιος Μουλουδάκης, Δημήτρης Αρμάος.

 

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ

 

? Είναι υποχρεωτική η ενημέρωση των συνοδών καθηγητών από τους γονείς για τυχόν σοβαρά προβλήματα υγείας των τέκνων τους (φαρμακευτική αγωγή κλπ.).

? Είναι απαραίτητη η επίδειξη συνέπειας και η τήρηση των κανόνων ασφαλείας στην εκδρομή.

? Πρέπει να τηρούνται οι συμφωνίες με την αρχηγό και τους συνοδούς καθηγητές για τους χρόνους και τα σημεία συνάθροισης, καθώς και για όλες τις άλλες δεσμεύσεις.

? Απαγορεύεται η χρήση/οδήγηση οποιουδήποτε οχήματος κατά τη διάρκεια της εκδρομής.

? Δεν επιτρέπεται η απομάκρυνση από τους χώρους συγκέντρωσης του σχολείου (της τάξης) χωρίς άδεια του υπευθύνου συνοδού.

? Η συμπεριφορά όλων πρέπει να ορίζεται από το πλαίσιο του ομαδικού πνεύματος.

? Σε περίπτωση μη τήρησης των παραπάνω όρων, οι μαθητές θα επιστρέφουν στην Αθήνα, αφού ενημερωθούν οι κηδεμόνες τους.

Τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Α΄ Λυκείου στη Μαγνησία