Στις 2 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε η αδελφοποίηση του σχολείου μας με το Λύκειο Κύκκου Πάφου. Για τον σκοπό αυτό ομάδα καθηγητών και μαθητών του Λυκείου Πάφου ήλθε στην Ελλάδα στις 31 Μαρτίου και παρέμεινε έως και την Τετάρτη 3 Απριλίου.

Η πρώτη συνάντηση έγινε την 1η Απριλίου. Οι κύπριοι μαθητές με τους συνοδούς τους ήλθαν στο σχολείο, μπήκαν στις τάξεις και παρακολούθησαν μαθήματα κατά τις δύο πρώτες ώρες.

Στη συνέχεια στο αμφιθέατρο του σχολείου, σε μια λιτή τελετή στην οποία ήταν παρών ο πρέσβυς της Κύπρου κ. Ιωσήφ Ιωσήφ, έγινε το επίσημο καλοσώρισμα και ο εορτασμός της επετείου της έναρξης του αγώνα για την απελευθέρωση της Κύπρου.

Η ομάδα των μαθητών του σχολείου μας που συμμετείχε στις εκδηλώσεις, αφορμώμενη από την ύπαρξη της προτομής του Ευαγόρα Παλληκαρίδη στην είσοδο του κτιρίου, παρουσίασε την τριλογία: «Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης και ο αγώνας της Κύπρου για την απελευθέρωση ? Σύγχρονες προεκτάσεις ? Φωτογραφικό συντρόφιασμα Ελλάδας και Κύπρου».

Ακολούθησε το αφιέρωμα του Λυκείου Κύκκου Πάφου, το οποίο περιλάμβανε την ανάγνωση κειμένων του Ευαγόρα Παλληκαρίδη και την προβολή βίντεο, το οποίο είχαν ετοιμάσει οι μαθητές, με τίτλο : «Η αδιάλειπτη σχέση Κύπρου – Ελλάδας με αφορμή ένα στίχο του Σεφέρη».

Τη δεύτερη μέρα, 2 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η τελετή αδελφοποίησης. Από την πλευρά του σχολείου μας, μίλησε η υποδιευθύντρια κυρία Έλενα Τσίκιζα αφορμώμενη από το ποίημα Σαλαμίνα της Κύπρος του Σεφέρη. Από την πλευρά του Λυκείου Κύκκου Πάφου, μίλησε ο βοηθός διευθυντής κ. Χρυσόστομος Χρυσοστόμου. Και οι δύο ομιλητές τόνισαν τους αδιάλυτους δεσμούς Ελλάδας-Κύπρου, ότι ήμασταν και είμαστε αδέλφια.

Ακολούθησε η ανάγνωση της πράξης αδελφοποίησης, η υπογραφή της από τη διευθύντριά μας κυρία Μαρία Νέζη και τον βοηθό διευθυντή του Λυκείου Πάφου κύριο Χρυσόστομο Χρυσοστόμου και η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Το πρόγραμμα έκλεισε με ελληνικούς και κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς από την ομάδα χορού του σχολείου μας και ομάδα κυπρίων μαθητριών.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Αλέξανδρος Καραφωτιάς, Φιλόλογος, Υποδιευθυντής του σχολείου.

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ:

2ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΑΘΗΤΕΣ:

Ιωάννα Αλεξοπούλου, Ζωή-Ραφαέλλα Βέργου, Κατερίνα Βράκα, Σοφία Καλαμαντή, Σταυρούλα Καλύβα, Χρήστος Κούγιας, Νικόλ Λακαταμίτου, Σαμίρ Μαχμούτ, Θανάσης Μπρόφας, Αγγελος Πολίτης, Μαριάννα Πρωτοπαπά, Σωτήρης Ρούμπος, Γιάννης Σέκερης, Παναγιώτης Σκαρμούτσος, Γιάννης Σουλούνιας, Ανδριάνα Σούμποτιτς, Διονύσης Σπηλιόπουλος, Χριστίνα Χαρτζουλάκη, Σίντυ Χατζή
και η ομάδα χορού του σχολείου.

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: Μαρίτα Λώλη, Αναστασία Μυλωνά, Σταυρούλα Νικηφόρου, Σπύρος Καρύδης

 

ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΚΚΟΥ ΠΑΦΟΥ

ΜΑΘΗΤΕΣ:

Ανδρέας Βασιλείου, Κατερίνα Γεωργίου, Άντρια Γρηγορίου, Θέμης Δημητρίου, Κυριάκος Κωνσταντίνου, Μαργαρίτα Μιχαήλ, Ανδρέας Παπακώστας, Κυριάκος Σκαρβέλλης, Όλγα Σωκράτους, Έλενα Σωτηρίου, Δέσποινα Χαραλάμπους, Ηλιγιάννα Χρίστου, Χρίστος Χρίστου, Σάντρα Χριστοδούλου, Εύη Χωραττά

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ:

Χρυσόστομος Χρυσοστόμου (Β.Δ. Φιλόλογος), Μάρω Παπαμηνά (καθηγήτρια Φυσικών Επιστημών), Μάριος Μαυρέσης (Φιλόλογος)

Αδελφοποίηση του Σχολείου μας με το Λύκειο Κύκκου Πάφου