ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 

 

Ομιλοι Δημιουργικότητας και αριστείας σχολικού έτους 2012-2013
Σύμφωνα με τον νέο νόμο για τη λειτουργία των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, από το σχολικό έτος 2012-2013 συγκροτούνται σ’ αυτά Όμιλοι δημιουργικότητας και αριστείας, με σκοπό την αξιοποίηση των ιδιαίτερων κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών σε γνωστικούς τομείς όπως τα μαθηματικά, οι φυσικές επιστήμες, η γλώσσα, η λογοτεχνία και λοιπά πεδία, όπως το θέατρο, ο αθλητισμός κ.ά.
Η λειτουργία των Ομίλων ξεκινά στις αρχές Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται με το πέρας του διδακτικού έτους. Οι όμιλοι λειτουργούν μία ή δύο φορές την εβδομάδα, για δύο διδακτικές ώρες τη φορά, από 14.15 έως 16.00.
Κάθε όμιλος έχει 10 έως 30 μαθητές, από μία ή περισσότερες τάξεις του σχολείου ή και γειτονικών σχολείων. Η επιλογή των μαθητών, που συμμετέχουν στους Ομίλους, γίνεται με τεστ ανίχνευσης δεξιοτήτων και ενδιαφερόντων. Κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί έως 2 Ομίλους.
Στο πλαίσιο των Ομίλων, κάθε μαθητής αναλαμβάνει συγκεκριμένες υποχρεώσεις: παραδίδει εργασίες και εκπληρώνει οποιοδήποτε άλλο έργο του αναθέτει στη διάρκεια του έτους ο υπεύθυνος καθηγητής. Με την ολοκλήρωση της επιτυχούς συμμετοχής του στον Όμιλο και εφόσον δεν υπερβαίνει το όριο των επιτρεπόμενων απουσιών (8 ή 16 ετησίως, ανάλογα με το ωράριο λειτουργίας των Ομίλων), λαμβάνει πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Δηλώσεις ενδιαφέροντος από τους κηδεμόνες των μαθητών υποβάλλονται μέχρι 20/9/
2012 στη Γραμματεία του σχολείου.

Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα, το διδακτικό υλικό και τη στοχοθεσία των ομίλων, καθώς για τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

 

Θερινές εφημερίες

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο το σχολείο θα είναι ανοικτό κάθε Παρασκευή.

Πρόγραμμα θερινών εφημεριών του σχολείου, 6 Ιουλίου - 31 Αυγούστου 2012.

 

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών για φοίτηση στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία (Γυμνάσια- Λύκεια)

Στην Α΄ τάξη των Πρότυπων Πειραματικών Λυκείων έχουν δικαίωμα εγγραφής οι απόφοιτοι μαθητές των οικείων Πρότυπων Πειραματικών Γυμνασίων. Για τις τυχόν κενές θέσεις που απομένουν γίνεται κλήρωση μεταξύ των μαθητών, των οποίων οι κηδεμόνες υποβάλλουν αίτηση στο χρονικό διάστημα από 3 έως 7 Σεπτεμβρίου 2012. Διαβάστε ΕΔΩ την Εγκύκλιο του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ.

 

Πολιτιστικό πρόγραμμα «Μαθηματικά και Λογοτεχνία». Συζήτηση με τη συγγραφέα Σώτη Τριανταφύλλου-Παρασκευή 11 Μαΐου.
Το πολιτιστικό πρόγραμμα «Μαθηματικά και Λογοτεχνία» οργανώνει συζήτηση με τη συγγραφέα Σώτη Τριανταφύλλου με αφορμή το βιβλίο της «Για την αγάπη της Γεωμετρίας». Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012, ώρα 13.30, στη Βιβλιοθήκη του σχολείου.

 

Λογοτεχνικός διαγωνισμός. Απονομή βραβείων, Δευτέρα 14 Μαΐου

Τη Δευτέρα 14 Μαΐου, στις 12 μ.μ. στο αμφιθέατρο του σχολείου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την απονομή βραβείων του λογοτεχνικού διαγωνισμού που διοργανώθηκε φέτος για πρώτη φορά στο σχολείο με τη συμμετοχή μαθητών όλων των τάξεων.

 

 

 

 

 

 

 

Πολιτιστικό πρόγραμμα "Μαθηματικά και Λογοτεχνία" - Απολογισμός, Τρίτη 15 Μαΐου

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος "Μαθηματικά και Λογοτεχνία" σας προσκαλούν στον απολογισμό μιας δημιουργικής χρονιάς που έφτασε στο τέλος της, την Τρίτη 15 Μαΐου 2012, στις 7.00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του σχολείου.

 

 

Πολιτιστικό πρόγραμμα "Μαθηματικά και Λογοτεχνία"

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος "Μαθηματικά και Λογοτεχνία" και οι μαθητές που συμμετέχουν σε αυτό ευχαριστούν πολύ τον κ. Παναγιώτη Τραυλό για την εκτύπωση των αφισών των παιδιών που φιλοτεχνήθηκαν στο πλαίσιο του φετινού προγραμματος.
 

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για τη Δημιουργία Αφίσας ή/και Βίντεο με θέμα «Ενδοσχολική βία- Συμβιώνοντας στο Σχολείο»

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς προκηρύσσει Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τη Δημιουργία Αφίσας ή/και Βίντεο με θέμα «Ενδοσχολική βία- Συμβιώνοντας στο Σχολείο». Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 έως και την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 και απευθύνεται και σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνασίου και Λυκείου). Ειδικότερα, οι μαθητές προσκαλούνται: α) να σχεδιάσουν μια αφίσα, αποτυπώνοντας το μήνυμα κατά της ενδοσχολικής βίας ή/και β) να επιμεληθούν τη δημιουργία ενός σύντομου βίντεο, διάρκειας όχι μεγαλύτερης των τριών (3) λεπτών, σχετικά με το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας.

Λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού καθώς και τη συμμετοχή σε αυτόν παρέχονται στην Πρόσκληση Συμμετοχής στον διαγωνισμό που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς http://www.neagenia.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=1 

 

Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Μαθηματικά και Λογοτεχνία". Εικοστή διάλεξη, Παρασκευή 6 Απριλίου 2012
Την Παρασκευή 6 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η εικοστή διάλεξη, στο πλαίσιο του προγράμματος "Μαθηματικά και Λογοτεχνία". Αίθουσα Μαθηματικών (46), ώρα 2.15 μ.μ.

Θέμα: Big Bang - Κβαντινή Μηχανική. De Broglie-Scrodinger.
Ομιλητές: Σωτήρχου Εμμανουέλλα (μαθήτρια Β6), Γκανάς Αλέξανδρος (μαθητής Β1).

 

Πασχαλινό bazaar, 3-4 Απριλίου 2012
Η κινηματογραφική ομάδα "Πίσω από την κάμερα", με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, διοργανώνει bazaar με κοσμήματα, λαμπάδες, βιβλία και άλλα πολλά, την Τρίτη 3 και την Τετάρτη 4 Απριλίου στον χώρο του σχολείου.

 

 

 

Πολιτιστικό πρόγραμμα "Λογοτεχνικές Συναντήσεις". Συνάντηση με τον ποιητή και δοκιμιογράφο Λουκά Κούσουλα. Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012
Η δέκατη τέταρτη συνάντηση, με τον ποιητή και δοκιμιογράφο Λουκά Κούσουλα, και με ειδικότερο θέμα «Τόποι, Διαβάσματα, ’νθρωποι, Ασχολίες, με Σκεπτικισμό και Τρυφερότητα», ορίστηκε για την Τετάρτη 28 Μαρτίου, στη Βιβλιοθήκη του σχολείου.


 

Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Μαθηματικά και Λογοτεχνία". Δέκατη ένατη διάλεξη, Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012
Την Παρασκευή 23 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η δέκατη ένατη διάλεξη, στο πλαίσιο του προγράμματος "Μαθηματικά και Λογοτεχνία". Βιβλιοθήκη σχολείου, ώρα 12.00.

Θέμα: Big Bang - Τα τρία πρώτα λεπτά...
Ομιλητής: Αλέξανδρος Κατέρης, Φυσικός του 2ου Προτύπου Πειραματικού Λυκείου Αθηνών, MSc Phd Iατρική Φυσική.

Ανακοίνωση και περίληψη διάλεξης

 

Κινηματογραφική ομάδα "Πίσω από την κάμερα". Προβολή ντοκιμαντέρ. Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Την Πέμπτη 22 Μαρτίου η κινηματογραφική ομάδα "Πίσω από την κάμερα" προγραμματίζει την προβολή του ντοκιμαντέρ "Τα ξεχασμένα Βαλκάνια" του Αντρέα Αποστολίδη. Ώρα προβολής 2.15μ.μ. Χώρος προβολής: Αίθουσα ΣΕΠ. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη.

 

Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Μαθηματικά και Λογοτεχνία". Δέκατη όγδοη διάλεξη, Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012
Την Παρασκευή 16 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η δέκατη όγδοη διάλεξη, στο πλαίσιο του προγράμματος "Μαθηματικά και Λογοτεχνία". Αίθουσα Μαθηματικών (46), ώρα 14.15.

Θέμα: Big Bang - Η μεγάλη διαμάχη (Επίγονοι). Lemaitre-Hubble-Friedman.
Ομιλητές: Αγγελιδάκη Δανάη(Β1), Χάλαρη Κατερίνα(Β5), Γεωργόπουλος Βαγγέλης(Β1)
 

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012, ΕΤ 1, ώρα 19.00, Εκπομπή: "Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους", του Μενέλαου Καραμαγγιώλη. Θέμα: LOGICOMIX με τη συμμετοχή του προγράμματος "Μαθηματικά και Λογοτεχνία", τη σχολική χρονιά 2010-2011

 

Πανελλήνιος διαγωνισμός Φυσικής. Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Το Σάββατο 10 Μαρτίου θα διενεργηθεί στο σχολείο μας ο Πανελλήνιος διαγωνισμός Φυσικής.
Στον 22ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής που διοργανώνεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, δήλωσαν συμμετοχή 75 μαθητές μας και από τις τρεις τάξεις.
Στα πλαίσια του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε προετοιμασία από τους καθηγητές κ.κ Αγαλοπούλου Ευαγγελία, Νικηφόρου Σταυρούλα και Κατέρη Αλέξανδρο. Η αγάπη των μαθητών μας για τη Φυσική, μας δίνει ιδιαίτερη χαρά αλλά και κίνητρο για βελτίωση της ποιότητας των μαθημάτων.
Στο διαγωνισμό θα λάβουν μέρος 225 μαθητές από 25 Λύκεια της Α' Αθήνας.
Ο σύλλογος των διδασκόντων εύχεται σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία.
 

Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Μαθηματικά και Λογοτεχνία". Δέκατη έβδομη διάλεξη, Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012
Την Παρασκευή 9 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η δέκατη έβδομη διάλεξη, στο πλαίσιο του προγράμματος "Μαθηματικά και Λογοτεχνία". Αίθουσα Μαθηματικών (46), ώρα 14.15.

Θέμα: Big Bang - Αϊνστάιν. Γενική σχετικότητα. Η συνέχεια...
Ομιλητές: Ζητούνη-Πετρόγιαννη Γρηγορία (Β6), Πλούμπης ’γγελος (Β4)

 

Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Μαθηματικά και Λογοτεχνία". Δέκατη έκτη διάλεξη, Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012
Την Παρασκευή 2 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η δέκατη έκτη διάλεξη, στο πλαίσιο του προγράμματος "Μαθηματικά και Λογοτεχνία". Αίθουσα Μαθηματικών (46), ώρα 14.15.

Θέμα: Big Bang - Αϊνστάιν. Γενική σχετικότητα.
Ομιλητές: Ζητούνη-Πετρόγιαννη Γρηγορία (Β6), Μεγαλοκονόμος Χαράλαμπος (Β6), Πλούμπης ’γγελος (Β4)
 

Πρόγραμμα μαθημάτων προετοιμασίας των μαθητών για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής, 28 Φεβρουαρίου - 2 Μαρτίου 2012:
Tρίτη 28-2, 6η και 7η διδακτική ώρα, Β Λυκείου (κ. Αγαλοπούλου)
Τρίτη 28-2, 6η και 7η διδακτική ώρα, Α Λυκείου (κ. Κατέρης)
Τετάρτη 29-2, 6η και 7η διδακτική ώρα, Α Λυκείου (κ. Νικηφόρου)
Παρασκευή 2-3 6η και 7η διδακτική ώρα, Β Λυκείου (κ.Κατέρης)

 

Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Μαθηματικά και Λογοτεχνία". Δέκατη πέμπτη διάλεξη, Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012
Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η δέκατη πέμπτη διάλεξη, στο πλαίσιο του προγράμματος "Μαθηματικά και Λογοτεχνία". Αίθουσα Μαθηματικών (46), ώρα 14.15.

Θέμα: Big Bang - Αϊνστάιν. Ειδική σχετικότητα. Μετασχηματισμοί Lorenz. Μετασχηματισμοί χρόνου και μήκους.  
Ομιλητές: Φαίδων Ανδριόπουλος - Ελένη Χαραλαμποπούλου (Β6).

 

Πρόγραμμα μαθημάτων προετοιμασίας των μαθητών για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής, 22 Φεβρουαρίου - 24 Φεβρουαρίου 2012:
Δευτέρα 20-2, 6η και 7η διδακτική ώρα, Α Λυκείου (κ. Αγαλοπούλου)
Δευτέρα 20-2, 6η και 7η διδακτική ώρα, Β Λυκείου (κ. Κατέρης)
Τετάρτη 22-2, 6η και 7η διδακτική ώρα, Α Λυκείου (κ. Νικηφόρου)
Παρασκευή 24-2 6η και 7η διδακτική ώρα, Β Λυκείου (κ. Κατέρης)

 

Πολιτιστικό πρόγραμμα "Λογοτεχνικές Συναντήσεις". Προγραμματισμός συναντήσεων 22/2 - 14/3/2012

Συνάντηση με τον Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012
Η δέκατη συνάντηση, με τον ποιητή, πεζογράφο και μεταφραστή Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη, και με ειδικότερο θέμα «Παροδικά Ρεύματα, Αδιάπτωτες Τάσεις: Με Ποια Δύση συνομιλούμε Σήμερα;», έχει προετοιμαστεί για την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου.

Συνάντηση με τον Αναστάση Βιστωνίτη, Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012
Η ενδέκατη συνάντηση, με τον ποιητή και δοκιμιογράφο Αναστάση Βιστωνίτη, και με ειδικότερο θέμα «Η Εσωτερική Εξορία μέσα και έξω από Τόπο και από Χρόνο: Παραδοχές του Βιώματος», αναμένεται την Τετάρτη 7 Μαρτίου.

Συνάντηση με τη Βερονίκη Δαλακούρα, Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012
Η δωδέκατη συνάντηση, με την ποιήτρια και μεταφράστρια Βερονίκη Δαλακούρα, και με ειδικότερο θέμα «Αντίκρυ στον ’νθρωπο και συνομιλώντας με την Ανθρώπινη Έκφραση: Μερικά Θέματα της Ποίησης», είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 14 Μαρτίου.

Συνάντηση με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012
Η δέκατη τρίτη συνάντηση, με τον ποιητή του «Σύσσημου» Νίκο Παναγιωτόπουλο, και με ειδικότερο θέμα «Γλωσσική Διαδρομή και Πνευματική Ταυτότητα: Το Έργο εν Προόδω, Απόλυτο Αίτημα του Μοντερνισμού, στις Μέρες μας», συμφωνήθηκε για την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου.

 

Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Μαθηματικά και Λογοτεχνία". Δέκατη τέταρτη διάλεξη, Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012
Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η δέκατη τέταρτη διάλεξη, στο πλαίσιο του προγράμματος "Μαθηματικά και Λογοτεχνία".

Θέματα:

Big Bang - Αϊνστάιν. Ομιλητές:Στεργίου Γιάννης(Β5), Πλάκας Γιάννης(Β4)
Μετασχηματισμοί Γαλιλαίου. Ομιλητής: Φαίδων Ανδριόπουλος (Β6).

 

Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Λογοτεχνικές Συναντήσεις", Συνάντηση με τoν πεζογράφο Θανάση Βαλτινό, Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012
Η όγδοη συνάντηση της Λογοτεχνικής Συντροφιάς, με τον πεζογράφο
Θανάση Βαλτινό, και με ειδικότερο θέμα «Με Μιά Εποχή στο Επίκεντρο: Τύχες του Αφηγητή και της Αφήγησης»,  ορίστηκε για την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, πάντοτε στη Βιβλιοθήκη του Σχολείου, στις 2.15΄ μ.μ.

 

Πολιτιστικό Πρόγραμα "Μαθηματικά και Λογοτεχνία". Δέκατη τρίτη διάλεξη, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012
Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η δέκατη τρίτη διάλεξη, στο πλαίσιο του προγράμματος "Μαθηματικά και Λογοτεχνία", με θέμα: "Big Bang - Νεύτων, Μηχανική-Οπτική". Ομιλητές: Στέλιος Φάκας-Αγγελική Χατζή (Β6). Αίθουσα Μαθηματικών (46), ώρα 14.15.
 

Oμιλος Κινηματογράφου-Αναβολή κυριακάτικων προβολών

Η κινηματογραφική λέσχη του Ομίλου ενημερώνει τους μαθητές του σχολείου, τους γονείς τους και τους φίλους του ότι οι προβολές όσο γίνονται τα γυρίσματα της ταινίας αναβάλλονται. Θα σας ενημερώσουμε πότε θα ξαναρχίσουμε.

 

Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Λογοτεχνικές Συναντήσεις", Συνάντηση με την πεζογράφο Ζυράννα Ζατέλη, Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012
Η όγδοη συνάντηση της Λογοτεχνικής Συντροφιάς, με την πεζογράφο Ζυράννα Ζατέλη, και με ειδικότερο θέμα «Ρεαλισμός και Μαγεία: Εκφράσεις στη Μικρή και στη Μεγάλη Φόρμα», ορίστηκε για την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, πάντοτε στη Βιβλιοθήκη του Σχολείου, στις 2.15΄ μ.μ.

 

Πολιτιστικό Πρόγραμα "Μαθηματικά και Λογοτεχνία". Δωδέκατη διάλεξη, Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012
Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η δωδέκατη διάλεξη, στο πλαίσιο του προγράμματος "Μαθηματικά και Λογοτεχνία", με θέμα: "Big Bang - Νεύτων". Ομιλητές: Βίκυ Δούκα (Β1), Πλάκας Γιάννης Σκαρμούτσος Διονύσης (Β4). Αίθουσα Μαθηματικών (46), ώρα 14.15.
 

Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Λογοτεχνικές συναντήσεις". Συνάντηση με την ποιήτρια και ηθοποιό Ματίνα Μόσχοβη. Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012.
 

Η έβδομη συνάντηση της Λογοτεχνικής Συντροφιάς, με την ποιήτρια και ηθοποιό Ματίνα Μόσχοβη ορίστηκε για την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, πάντοτε στη Βιβλιοθήκη του Σχολείου. Το ειδικότερο θέμα της είναι: «Ιδέες, Λόγος, Θέατρο, Γυναίκα και οι Δεσμοί τους».
 

Πολιτιστικό Πρόγραμα "Μαθηματικά και Λογοτεχνία". Ενδέκατη διάλεξη, Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012
Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η ενδέκατη διάλεξη, στο πλαίσιο του προγράμματος "Μαθηματικά και Λογοτεχνία", με θέμα: "Η Εξέλιξη των Κοσμολογικών Ιδεών: Ιστοριογραφικές και φιλοσοφικές προσεγγίσεις". Ομιλητής: Κώστας Στεργιόπουλος, Φυσικός στο 2ο Πειρ. Γυμνάσιο Αθήνας και διδάσκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Βιβλιοθήκη σχολείου, ώρα 14.15.
Ανακοίνωση-Περίληψη διάλεξης

 

Προβολή ταινίας-Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012, ώρα 17.00.

Η κινηματογραφική λέσχη του Ομίλου Κινηματογράφου καλεί τους μαθητές του σχολείου, του γονείς τους και τους φίλους τους στην προβολή της ταινίας  «Η ζωή είναι ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι. Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 στις 5 το απόγευμα στο θέατρο του σχολείου μας.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ "Φ" ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/1/2012, 5.30μ.μ

Επειδή το θέμα "ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ" είναι πάντα ανοικτό, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που τα Αναλυτικά Προγράμματα στα Μαθηματικά είναι υπό αναμόρφωση, το "φ" σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου διοργανώνει Εκδήλωση, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012, 5.30 μ.μ αφιερωμένη στη ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ. Βλ. περισσότερα στη σελίδα του "Φ"

 

Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Μαθηματικά και Λογοτεχνία". Διάλεξη, Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012
Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η δέκατη διάλεξη, στο πλαίσιο του προγράμματος "Μαθηματικά και Λογοτεχνία", με θέμα:
«Γιατί συστήματα συντεταγμένων;»  Ομιλητής: Αδριανός Αθανασιάδης, μαθητής Γ1. Αίθουσα Μαθηματικών (46), ώρα 14.15.

Ανακοίνωση και περίληψη διάλεξης


Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής: Παράταση προθεσμίας υποβολής των κειμένων
Η προθεσμία υποβολής κειμένων για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον ενδοσχολικό διαγωνισμό δημιουργικής γραφής το τρέχον σχολικό έτος 2011-2012 παρατείνεται έως και την Τρίτη 31 Ιανουαρίου.


Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Λογοτεχνικές συναντήσεις". Συνάντηση με τον πεζογράφο Ηλία Παπαδημητρακόπουλο. Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012.
 

Η έκτη συνάντηση της Λογοτεχνικής Συντροφιάς, με τον πεζογράφο Ηλία Χ. Παπαδημητρακόπουλο και με ειδικότερο θέμα «Προοπτικές των Επιστροφών: Λογοτεχνία και Αυτοβιογραφικότητα», ορίστηκε για την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, πάντοτε στη Βιβλιοθήκη του Σχολείου.

Την ίδια μέρα, και με την ευκαιρία της πρόσκλησης του πεζογράφου Ηλία Χ. Παπαδημητρακόπουλου, κατά τη διάρκεια της 7ης διδακτικής ώρας θα προβληθεί στο Αμφιθέατρο η ταινία Σπίτι δίπλα στη Θάλασσα («Παρασκήνιο» της ΕΡΤ, 2007) που γύρισε γι’ αυτόν ο Λευτέρης Ξανθόπουλος. Θα ακολουθήσει η προγραμματισμένη συζήτηση με τον συγγραφέα στη Βιβλιοθήκη του σχολείου.


Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη

Μαθηματικά Γ΄Λυκείου Γενικής Παιδείας.

Δευτέρα, 6η ώρα στην αίθουσα 46. Εναρξη μαθημάτων Δευτέρα 16.1.2012.

Διδάσκων: Ηλίας Ανδριανός.

Οσοι μαθητές ενδιαφέρονται αλλά έχουν επιλεγόμενο μάθημα την ώρα αυτή (ΑΟΘ) να συννενοηθούν με τον κ. Ανδριανό στις 16.1.2012 για τον ορισμό άλλης ημέρας.


Ευχαριστίες

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται στον εκδοτικό οίκο Τραυλός για την δωρεά 20 αντιτύπων του βιβλίου του Simon Singh "BIG BANG" που αποτελεί το φετινό βιβλίο μελέτης στο πρόγραμμα "Μαθηματικά και Λογοτεχνία".

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος: Ανδριανός Ηλίας - Kατέρης Αλέξανδρος - Πατσαλιάς Μιχάλης.


Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Λογοτεχνικές Συναντήσεις" - Συνάντηση με τον ποιητή Τάσο Καπερνάρο - Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

[Ανάρτηση: 6.1.2012]

Η πέμπτη συνάντηση της Λογοτεχνικής Συντροφιάς, με τον ποιητή  Τάσο Καπερνάρο και με ειδικότερο θέμα «Η Λογοτεχνία και τα Πράγματα: Μερικά Θέματα», ορίστηκε για την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012, πάντοτε στη Βιβλιοθήκη του Σχολείου.

 

 


Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Μαθηματικά και Λογοτεχνία". 9η Διάλεξη. Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012.
[Ανάρτηση: 6.1.2012]
Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η ένατη διάλεξη, στο πλαίσιο του προγράμματος "Μαθηματικά και Λογοτεχνία", με θέμα: «Η μουσική του κόσμου: Από τη μεγάλη έκρηξη ως σήμερα». Ομιλητής: Στέφανος Τραχανάς, Διευθυντής Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης
Βιβλιοθήκη Σχολείου, ώρα 14.15. Ανακοίνωση εκδήλωσης.


Ενδοσχολικός Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής

[Ανάρτηση: 14.12.2011]

Η διεξαγωγή ενδοσχολικού Διαγωνισμού Δημιουργικής Γραφής από τον Όμιλο Λογοτεχνίας αναγγέλθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου 2011. Αφορά σε έργα ατομικά και ομαδικά έξι κατηγοριών (διήγημα, ποίημα, στίχοι τραγουδιού, θεατρικό, σενάριο, δοκίμιο), που αναμένεται να υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012. Τον κεντρικό συντονισμό έχει η φιλόλογος Μαργαρίτα Στεφάνου.

Λεπτομέρειες για τη διοργάνωση


Πολιτιστικό πρόγραμμα "Μαθηματικά και Λογοτεχνία". Διάλεξη, Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011.

[Ανάρτηση: 14.12.2011]

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η όγδοη διάλεξη, στο πλαίσιο του προγράμματος  "Μαθηματικά και Λογοτεχνία", γύρω από το Bing Bang με το ακόλουθο θέμα: Νεφέλη Αγγελιδάκη (Α1)-
Καμέλια Σινταχμέτ (Α5), Το έσχατο ερώτημα.


Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Λογοτεχνικές Συναντήσεις" - Συνάντηση με τον πεζογράφο, δοκιμιογράφο και ιστορικό Κώστα Χατζηαντωνίου - 13 Δεκεμβρίου 2011

[Ανάρτηση: 9.12.2011]

Η τέταρτη συνάντηση της Λογοτεχνικής Συντροφιάς, με τον πεζογράφο, δοκιμιογράφο και ιστορικό Κώστα Χατζηαντωνίου και με ειδικότερο θέμα «Λογοτεχνία και Ιστορία: Συμβολή Ειδών, Συμβολή Ρευμάτων και Ιδεών», ορίστηκε για την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, ώρα 14,15΄ στη Βιβλιοθήκη του Σχολείου.
 


Πολιτιστικό πρόγραμμα "Μαθηματικά και Λογοτεχνία". Διάλεξη, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011.

[Ανάρτηση: 7.12.2011]

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η έβδομη διάλεξη, στο πλαίσιο του προγράμματος  "Μαθηματικά και Λογοτεχνία", γύρω από το Bing Bang με τα ακόλουθα θέματα: Ζαρρή Έλσα (Α2), Κολτσίδα Αρτεμις(Α3) και Κούβελα Νεφέλη (Α3): Τίχο Μπράχε-Κέπλερ. Παπαδοπούλου Αλίκη (Α5) και Σιώζη Μελίνα (Α5): Γαλιλαίος.


Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη

Βιολογία Γ΄ τάξης.

Τετάρτη, μετά το τέλος των μαθημάτων, στο Εργαστήριο Βιολογίας.

Διδάσκουσα: Φραντζέσκα Τσορτέκη.

Περισσότερες πληροφορίες, εκδήλωση ενδιαφέροντος στην υποδιεύθυνση του σχολείου.

 

Αρχαία Ελληνικά Κατεύθυνσης (άγνωστο κείμενο) Β΄και Γ΄τάξης - Λατινικά Γ΄τάξης.

Πέμπτη, ώρα 14.25-15.30).

Διδάσκων: Κ. Καρανικολής.

Περισσότερες πληροφορίες, εκδήλωση ενδιαφέροντος στην υποδιεύθυνση του σχολείου.


Προβολή ταινίας-Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 17.00.

[Ανάρτηση: 2.12.2011]

Η κινηματογραφική λέσχη του Ομίλου Κινηματογράφου καλεί τους μαθητές του σχολείου, του γονείς τους και τους φίλους τους στην προβολή της ταινίας  «Οι δώδεκα ένορκοι» του Σίντνευ Λιούμετ. Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 στις 5 το απόγευμα στο θέατρο του σχολείου μας. Οι προβολές θα συνεχιστούν κάθε δεύτερη Κυριακή την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο. Προσέλευση θεατών 4.30-5.00.


Ομιλος Μαθηματικών. Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Μαθηματικά και Λογοτεχνία". Διάλεξη, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011.

[Ανάρτηση: 27.11.2011]

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η έκτη κατά σειράν διάλεξη, στο πλαίσιο του προγράμματος  "Μαθηματικά και Λογοτεχνία", με θέμα: Ο άνθρωπος και το Σύμπαν. Εισηγητής: Διονύσιος Σιμόπουλος, Διευθυντής Πλανηταρίου Ιδρύματος Ευγενίδη.
Βιβλιοθήκη Σχολείου, ώρα 14.15.


Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Λογοτεχνικές Συναντήσεις" - Συνάντηση με τον ποιητή και δοκιμιογράφο Χρίστο Ρουμελιωτάκη - 29 Νοεμβρίου 2011

[Ανάρτηση: 25.11.2011]

Η τρίτη συνάντηση της Λογοτεχνικής Συντροφιάς με τον ποιητή και δοκιμιογράφο Χρίστο Ρουμελιωτάκη και  με ειδικότερο θέμα «Ποίηση και Πολιτική: Γεφυρώνοντας την Πρώτη Μεταπολεμική με την Πρώτη Μεταπολιτευτική Γενιά», θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011, ώρα 14,15΄ στη Βιβλιοθήκη του Σχολείου.

 


Ομιλος Μαθηματικών. Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Μαθηματικά και Λογοτεχνία". Διάλεξη, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011.

[Ανάρτηση: 23.11.2011]

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πέμπτη διάλεξη, στο πλαίσιο του προγράμματος  "Μαθηματικά και Λογοτεχνία", γύρω από το Bing Bang με τα ακόλουθα θέματα:Ανδρέας Μπένος-Πάλμερ(Α4): Μύθοι και πραγματικότητες της Κοσμολογίας Αννα Παναγοπούλου (Α5), Γιάννης Ανδριόπουλος: Πτολεμαίος και Κοπέρνικος: Οι πρωτοπόροι


Προβολή ταινίας-Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011, ώρα 17.00.

[Ανάρτηση: 22.11.2011]

Η κινηματογραφική λέσχη του Ομίλου Κινηματογράφου καλεί τους μαθητές του σχολείου, του γονείς τους και τους φίλους τους στην προβολή της ταινίας  "Αμελί" του Ζάν Ζάκ Ζενέ. Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 στις 5 το απόγευμα στο θέατρο του σχολείου μας. Οι προβολές θα συνεχιστούν κάθε δεύτερη Κυριακή την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο. Προσέλευση θεατών 4.30-5.00.


Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Λογοτεχνικές Συναντήσεις" - Συνάντηση με τον ποιητή και κριτικό Νίκο Λάζαρη - 22 Νοεμβρίου 2011

[Ανάρτηση: 18.11.2011]

Η δεύτερη από τις Λογοτεχνικές Συναντήσεις του σχολικού έτους 2011-2012 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011, ώρα 14,15΄ στη Βιβλιοθήκη του Σχολείου. Καλεσμένος μας θα είναι ο ποιητής και κριτικός Νίκος Λάζαρης  με ειδικότερο θέμα «Πόλη και Πρόσωπα στην Ποίηση· Πρόσωπα στην Πόλη της Κριτικής».

 


Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Μαθηματικά και Λογοτεχνία"-Διάλεξη και αστρονομική παρατήρηση-18.11.2011

[Ανάρτηση: 15.11.2011]

Ομιλος Μαθηματικών. Το πολιτιστικό πρόγραμμα  "Μαθηματικά και Λογοτεχνία" του 2ου Π.Π.Λυκείου και ο Ομιλος για την Ιστορία της Επιστήμης του 2ου Π.Π.Γυμνασίου, διοργανώνουν την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 8.00 μ.μ. Διάλεξη  στο Αμφιθέατρο του 2ου Π.Π.Γυμνασίου με θέμα : Στα ’δυτα του Σύμπαντος: Γιγάντιες Μαύρες Τρύπες και Γαλαξιακές Συγκρούσεις. Ομιλήτρια: Ελένη Χατζηχρήστου, PhD,Επιστημονική Συνεργάτης Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Πρύτανης του City Unity College - City University of Seattle. Θα ακολουθήσει αστρονομική παρατήρηση. Ωρα προσέλευσης 7.30-8.00 μ.μ.


Προβολή ταινίας-Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011, ώρα 17.00.

[Ανάρτηση: 12.11.2011]

Η κινηματογραφική λέσχη του Ομίλου Κινηματογράφου καλεί τους μαθητές του σχολείου, του γονείς τους και τους φίλους τους στην προβολή της ταινίας  "Σινεμά ο παράδεισος" του Τζουζέπε Τορνατόρε. Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011 στις 5 το απόγευμα στο θέατρο του σχολείου μας. Οι προβολές θα συνεχιστούν κάθε δεύτερη Κυριακή την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο. Προσέλευση θεατών 4.30-5.00.


Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Μαθηματικά και Λογοτεχνία". Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, Διάλεξη.

[Ανάρτηση: 10.11.2011]

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η τρίτη διάλεξη, στο πλαίσιο του προγράμματος  "Μαθηματικά και Λογοτεχνία", με θέμα "Bing Bang Ενα συγκλονιστικό σενάριο". Εισηγητής ο κ. Μιχάλης Πατσαλιάς, Μαθηματικός MSc, του 2ου Πειραματικού Λυκείου Αθηνών.
Περισσότερα-Περίληψη διάλεξης


Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Λογοτεχνικές Συναντήσεις" - Συνάντηση με τον Γιώργο Κοροπούλη

[Ανάρτηση: 10.11.2011]

Η πρώτη από τις Λογοτεχνικές Συναντήσεις του σχολικού έτους 2011-2012 ορίστηκε για την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011, ώρα 14,15΄ στη Βιβλιοθήκη του Σχολείου. Καλεσμένος θα είναι ο ποιητής, δοκιμιογράφος και μεταφραστής Γιώργος Κοροπούλης με ειδικότερο θέμα "Μοντερνισμός και νεοφορμαλισμός".


Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη

[Ανάρτηση: 4.11.2011]

Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στα Μαθηματικά της Α΄ Λυκείου.

Δευτέρα, 7η ώρα (13.30-14.30), αίθουσα 13.

Τρίτη,      8η ώρα (14.15-15.15), αίθουσα 13.

Ηλίας Ανδριανός


Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Μαθηματικά και Λογοτεχνία". Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, Διάλεξη.

[Ανάρτηση: 30.10.2011]

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη διάλεξη, στο πλαίσιο του προγράμματος  "Μαθηματικά και Λογοτεχνία", με θέμα "ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ν-ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ". Τι μπορούμε να μάθουμε διαβάζοντας την Επιπεδοχώρα". Εισηγήτρια η κ. Σίσσυ Μιχαλοπούλου, Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΜΑ Μαθηματικά στην Εκπαίδευση ΕΚΠΑ - ΜΑ ΤΠΕ για την Εκπαίδευση ΕΚΠΑ.
Περισσότερα-Περίληψη διάλεξης


Το σχολείο μας ανάμεσα στα 15 Πρότυπα Πειραματικά Λύκεια

[Ανάρτηση: 25.10.2011]

Oλοκληρώθηκε από τη Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων η διαδικασία αξιολόγησης των υποψήφιων σχολικών μονάδων που θα λειτουργήσουν ως Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία.
Το σχολείο μας συμπεριλαμβάνεται στα 15 Γενικά Λύκεια που επελέγησαν με σειρά κατάταξης πρώτο μεταξύ των σχολείων της Αττικής και τρίτο πανελλαδικά.

Για το δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας, την υπουργική απόφαση και τον αξιολογικό βαθμολογικό πίνακα των σχολείων που επελέγησαν  πατήστε ΕΔΩ

Ενιαίος Πίνακας Βαθμολογίας των Σχολείων που μετατρέπονται σε Πρότυπα Πειραματικά


Γιορτή της 28ης Οκτωβρίου

[Ανάρτηση: 25.10.2011]

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου θα γίνει η εκδήλωση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Η εκδήλωση συνδυάζεται με την παράδοση της σημαίας από τον Διευθυντή και την απονομή των Αριστείων και Επαίνων στους μαθητές του σχολείου για την επίδοσή τους την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Το πρόγραμμα της γιορτής


72ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός στα Μαθηματικά
[Ανάρτηση: 21.10.2011]

Μαθήματα προετοιμασίας για τον Διαγωνισμό «Ο Θαλής»:

A΄ Λυκείου: Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη την 7η και την 8η ώρα στην αίθουσα 46.

Β΄ Λυκείου: Kάθε Τρίτη την 7η ώρα στην αίθουσα 46.


72ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός στα Μαθηματικά
[Ανάρτηση: 21.10.2011]

Οι ημερομηνίες Διεξαγωγής του Διαγωνισμού είναι οι ακόλουθες :

Θαλής   : Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011
Ευκλείδης  : Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012
Αρχιμήδης : Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Δηλώσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό Θαλή υποβάλλονται μέχρι 11 Νοεμβρίου 2011.
Παράλληλα με τους Διαγωνισμούς θα γίνονται μαθήματα προετοιμασίας, προσαρμοσμένα στους παραπάνω Διαγωνισμούς.


Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Μαθηματικά και Λογοτεχνία". Παρασκευή 21 Οκτωβρίου - Διάλεξη

[Ανάρτηση: 18.10.2011]

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διάλεξη, στο πλαίσιο του προγράμματος  "Μαθηματικά και Λογοτεχνία", με θέμα: Το κοσμολογικό μοντέλο της Μεγάλης Εκρηξης και η δυναμική εξέλιξή του. Εισηγητής: Μάνος Δανέζης, Επίκουρος Καθηγητής, Τομέας Αστροφυσικής, Τμήμα Φυσικής Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Περισσότερα-Περίληψη διάλεξης


Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Μαθηματικά και Λογοτεχνία". Αναβολή Διάλεξης.

[Ανάρτηση: 13.10.2011]

Η προγραμματισμένη διάλεξη για την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου αναβάλλεται. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί κανονικά την επόμενη Παρασκευή 21.10.2011. Το περιεχόμενο της επόμενης συνάντησης θα ανακοινωθεί τις προσεχείς μέρες.


Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Μαθηματικά και Λογοτεχνία". Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, Διάλεξη.

[Ανάρτηση: 10.10.2011]

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διάλεξη, στο πλαίσιο του προγράμματος  "Μαθηματικά και Λογοτεχνία", με θέμα "ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ν-ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ". Τι μπορούμε να μάθουμε διαβάζοντας την Επιπεδοχώρα". Εισηγήτρια η κ. Σίσσυ Μιχαλοπούλου, Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΜΑ Μαθηματικά στην Εκπαίδευση ΕΚΠΑ - ΜΑ ΤΠΕ για την Εκπαίδευση ΕΚΠΑ....
Περισσότερα-Περίληψη διάλεξης


Συμμετοχή του σχολείου στην 1η Συνάντηση Εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius.

[Ανάρτηση: 7.10.2011]

Το 2ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αθηνών θα συμμετάσχει στην Πρώτη Συνάντηση Εργασίας στο πλαίσιο της πολυμερούς σχολικής σύμπραξης Comenius με τίτλο " Intercultural Travelling European Road-crossing" που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του συντονιστικού σχολείου, στο Cassino, Ιταλία, 13-18 Οκτωβρίου 2011. Το σχολείο θα εκπροσωπήσουν οι καθηγήτριες κα. Δέσποινα Κυριακάκη και κα. Ευαγγελία Αγαλοπούλου. Η πρόσκληση..


Παρουσίαση του βιβλίου του Simon Singh, Big Bang στις 6 Οκτωβρίου 2011.

[Ανάρτηση: 5.10.2011]

Στις 6 Οκτωβρίου 2011 θα γίνει η συνοπτική παρουσίαση του βιβλίου του Simon Singh, Big Bang από τον μαθητή Φαίδωνα Ανδριόπουλο (Β6), στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος "Μαθηματικά και Λογοτεχνία"... Αναλυτικότερα....


Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Μαθηματικά και Λογοτεχνία". Πρώτη συνάντηση στις 30 Σεπτεμβρίου.

[Ανάρτηση: 26.9.2011]

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2011 θα γίνει η πρώτη συνάντηση όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα "Μαθηματικά και Λογοτεχνία".... Αναλυτικότερα....

 

 


Αγιασμός

[Ανάρτηση: 9.9.2011]

Ο καθιερωμένος ετήσιος αγιασμός στο Σχολείο μας, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2011-2012, θα γίνει στις 12 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 8.30 π.μ.


Προκήρυξη θέσεων για τη συμπλήρωση του αριθμού των μαθητών του σχολείου μας.
[Ανάρτηση:
1.9.2011]

Για τη συμπλήρωση του αριθμού των μαθητών του σχολείου προκηρύσσονται οι ακόλουθες κενές θέσεις των μαθητών κατά τάξη:
Α΄ τάξη: θέσεις 14 - Β΄ τάξη: θέσεις 00 - Γ΄ τάξη: θέσεις 10.
Αν οι αιτήσεις είναι περισσότερες των θέσεων η επιλογή των μαθητών θα γίνει με κλήρωση την Παρασκευή 09 - 09 - 2011 και ώρα 12η μεσημβρινή. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα γίνονται δεκτές στη Γραμματεία του Σχολείου μας μέχρι την Παρασκευή 09 - 09 - 2011 και ώρα 11.30. Δείτε το κείμενο της προκήρυξης


Επιτυχόντες Πανελληνίων εξετάσεων 2011.
[Ανάρτηση: 30.8.2011]

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις των Πανελληνίων Εξετάσεων 2011. Συγχαρητήρια σε  όλα τα παιδιά και σε όλους όσους συνέβαλαν στη φετινή επιτυχία. Δείτε εδώ τον Πίνακα των επιτυχόντων του σχολείου μας.


Πρόγραμμα Μελέτης της Αρχαίας Αττικής.
[Ανάρτηση: 11.8.2011]

Ενα νέο πρόγραμμα που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί με τη νέα σχολική χρονιά στο σχολείο. Περισσότερα...


Συμμετοχή του σχολείου μας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenius.
[Ανάρτηση: 11.8.2011]

Εγκρίθηκε η συμμετοχή του σχολείου μας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenius με τίτλο «INTERCULTURAL TRAVELLING EUROPEAN ROAD-CROSSING» και διάρκεια δύο ετών, από το 2011 έως το 2013. Περισσότερα...


Πρόγραμμα "Μαθηματικά και Λογοτεχνία". Περίοδος 7η - Σχολικό έτος 2011-2012. 

[Ανάρτηση: 21.7.2011]

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2011-12 θα λειτουργήσει για 7η συνεχή χρονιά το πολιτιστικό πρόγραμμα "Μαθηματικά και Λογοτεχνία". Κατά τη νέα σχολική χρονιά θα μπούμε στα «χωράφια» της Αστροφυσικής με το βιβλίο του Simon Singh “BIG BANG”. Περισσότερα...