ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2010-2011

ΤΑ ΝΕΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

 

 

 

 

Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

Μια Πέμπτη μεσημέρι στο Πειραματικό Λύκειο

Οι μαθητές του Λυκείου του Πειραματικού που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Λογοτεχνίας, συναντιούνται κάθε Τετάρτη μετά τα μαθήματά τους και συνήθως έχουν προσκεκλημένο κάποιο λογοτέχνη, με τον οποίο συζητούν.
Είχα την τύχη να βρεθώ σε μια από αυτές τις συναντήσεις, (πραγματοποιήθηκε εκτάκτως την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου), μετά από πρόσκληση του κυρίου Σπύρου Καρύδη και να γνωρίσω την αξιόλογη ομάδα των παιδιών του Προγράμματος Λογοτεχνίας και τις επίσης αξιόλογες καθηγήτριές τους, την κυρία Κούτρα και την κυρία Αλεξανδράκη. Ήταν παρών και ο φιλόλογος και ποιητής Δημήτρης Αρμάος που δεν αρνείται ποτέ να βοηθάει τους νέους ανθρώπους στα πρώτα τους βήματα στη λογοτεχνία.
Με τα παιδιά μιλήσαμε για ποίηση, διάβασα στίχους μου, έκαναν κάποια ενδιαφέροντα σχόλια πάνω σ’αυτούς ενώ έγινε και μια απόπειρα να γράψουν όλοι το δικό τους «χαϊκού», ένα τρίστιχο με συγκεκριμένο αριθμό συλλαβών.
Στο τέλος καθένας μίλησε για τον αγαπημένο του ποιητή και πεζογράφο και ενώ ακούστηκαν πολλά και διαφορετικά ονόματα Ελλήνων και ξένων, ξεχώρισαν εκείνα του Καρυωτάκη, του Καββαδία, του Καβάφη και του Ελύτη.

Η υποδοχή ήταν τόσο ζεστή (στο τέλος δέχτηκα και μια πολύ ωραία ανθοδέσμη σαν δώρο) που ένοιωσα την ανάγκη να ανταποδώσω με κάποιο τρόπο. Έτσι αποφάσισα να χαρίσω στην ομάδα των μαθητών και των καθηγητών ένα ανέκδοτο ποίημά μου για την ιστοσελίδα τους.
Αυτά τα παιδιά που διαβάζουν, που γράφουν, που σκέφτονται, μπορεί να μην αποτελούν την πλειοψηφία, αλλά σίγουρα, με την ωριμότητά τους, δίνουν μια ελπίδα σε εποχές που ίσως φαίνονται άχαρες κι απογοητευτικές.
Θα κρατήσω αυτή την ελπίδα από την συνάντηση μαζί τους καθώς και μερικά έξυπνα πράγματα που άκουσα απ’τα στόματά τους μέσα στον ευχάριστο χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου τους.


Λητώ Σεϊζάνη

Και ένα ποίημα.....

Παράδεισος

Αναγέννηση
Λύτρωση
Ελπίδα
Φως
Ζωή
Ποίημα
Πλησίασμα
Όνειρο
Προσμονή
Συμφιλίωση
Αγάπη
Ήλιος
Ίαση
Θαλπωρή
Συγχώρεση
Καλωσύνη
Τρυφερότητα
Ηρεμία
Βοήθεια
Γαλήνη
Διαύγεια