Πασχαλινή μυζηθρόπιτα από την Πάρο – Αγαπημένο πασχαλινό επιδόρπιο

 ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ: Η ΒΑΣΩ ΦΙΚΑ.

Μερίδες 10

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά

Υλικά

1½ κιλό φρέσκια ανάλατη μυζήθρα καλά στραγγισμένη
1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 &1/4 φλ. τσαγιού θυμαρίσιο μέλι
5 αυγά χτυπημένα
1/2 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη
1 λεμόνι ή από πορτοκάλι (τα φρούτα πρέπει να είναι ακέρωτα)(το ξύσμα)
2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
λίγη κανέλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε, μέχρι να λιώσει, τη μυζήθρα με πιρούνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, τα αυγά, τη μαστίχα, το ξύσμα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι.
Βροχηδόν, και πάντα ανακατεύοντας, ρίχνουμε το ψιλό σιμιγδάλι. Βουτυρώνουμε μικρό ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος. Αδειάζουμε το μείγμα και στρώνουμε την επιφάνειά του με την ανάποδη του κουταλιού.
Ψήνουμε στους 180ο C για 40΄ μέχρι να ροδίσει καλά. Αμέσως μόλις βγάλουμε τη μυζηθρόπιτα από το φούρνο την περιχύνουμε με το μέλι και την πασπαλίζουμε με κανέλα. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια.

Η συνταγή και η φωτογραφία από τη σελίδα: http://www.argiro.gr/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*