Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος

ΓΡΑΦΕΙ: Η ΖΑΜΠΕΤΑ ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗ

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, στο πλαίσιο του μηνιαίου περιπάτου, το τμήμα Α2 του σχολείου μας επισκέφθηκε το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος στην οδό Αμερικής 3, στο κέντρο της Αθήνας. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Μουσείο και να θαυμάσουν τα εκθέματα που φιλοξενεί , καθώς και να κάνουν μία αναδρομή στην ιστορία του χρήματος, από τις πρώιμες μορφές του, το ανταλλακτικό εμπόριο, μέχρι και τις σημερινές του μορφές στον ελληνικό, αλλά και στον διεθνή χώρο. Πληροφορήθηκαν για την ιστορία της Τράπεζας της Ελλάδος, το ρόλο και το λόγο ίδρυσής της, το 1927, καθώς και το σημερινό ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος και τις αρμοδιότητές της τόσο σε εγχώριο επίπεδο, όσο και σε Ευρωπαϊκό. Τέλος, τα παιδιά πληροφορήθηκαν για το ρόλο του Μουσείου και τη φύση των εκθεμάτων που έχει στην κατοχή του.

Αγαπημένες στιγμές, κατά κοινή ομολογία, ήταν η θέαση των σπαραγμάτων τραπεζογραμματίων, κοινώς, χαρτονομισμάτων, του ευρώ και η πληροφόρησή τους για την απολύτως οικολογική τους ζωή. Ακόμη, η θέαση χαρτονομισμάτων διαφόρων χωρών, από διαφορετικές χρονικές περιόδους, και ειδικά αυτό της Ελβετίας, κατά τον Μεσαίωνα, που αναπαριστούσε τον χορό του θανάτου/νεκρικό χορό και τέλος μια φωτογραφία της πόρτας του χρηματοκιβωτίου της τράπεζας…

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.