Συμμετοχή του σχολείου μας στην «Βραδιά του Ερευνητή»

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ.

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου,το σχολείο μας σε συνεργασία με την Ελληνική Κρυσταλλογραφική Εταιρεία, συμμετείχε στην καθιερωμένη ετήσια “γιορτή της επιστήμης”, στην Βραδιά του Ερευνητή, η οποία διεξήχθη στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός κόσμος». Τρεις μαθητές του σχολείου, ο Νεκτάριος Αναστασίου (Β1), ο Λευτέρης Ανδρεόλας (Β1) και ο Σπύρος Γιούρης (Β6), με τη συνοδεία της καθηγήτριας του σχολείου μας κυρίας Τσορτέκη, παρουσίασαν την εργασία τους με θέμα “Οι κρύσταλλοι στα φυτά”, η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας «Βιοκρύσταλλοι».

Οι συμμαθητές μας, έπειτα από επίπονη προσπάθεια και έρευνα, κατανόησαν σε βάθος το φαινόμενο της φωτοσύνθεσης και έμαθαν για την ύπαρξη κρυστάλλων, οι οποίοι παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εν γένει λειτουργία των φυτών. Με ελάχιστα μέσα (δύο μικροσκόπια, έναν υπολογιστή κα μία αφίσα) κατάφεραν να γνωστοποιήσουν στο κοινό τη λειτουργία των κρυστάλλων με τρόπο βιωματικό. Ανάμεσα στις ποικίλες επιστημονικές εργασίες των άλλων σχολειών, οι μαθητές μας προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κοινού, προκάλεσαν ιδιαίτερη εντύπωση και θαυμασμό. Η συμμετοχή τους στην εκδήλωση τους χάρισε εμπειρίες και τους μύησε στον χώρο της επιστήμης. Αξίζουν συγχαρητηρίων για την αξιέπαινη προσπάθειά τους.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.