Πέμπτη θέση της ομάδας μας στον πανελλήνιο διαγωνισμό του EUSO

ΓΡΑΦΕΙ: Ο ΝΙΚΟΣ ΣΤΕΜΠΙΛΗΣ.

Τετραμελής ομάδα μαθητών του σχολείου μας κατέκτησε την 5η θέση στον πανελλήνιο προκριματικό διαγωνισμό για την Ολυμπιάδα Επιστημών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUSO). Το ταξίδι άρχισε στα τέλη του Οκτώβρη, με την επιλογή των μέλη της ομάδας του σχολείου, η οποία συγκροτήθηκε από τη Σύλβια Ζιβάνη, τον Κων/νο Τσακογιάννη, τον Χρήστο Κυπραίο και τον Νίκο Στεμπίλη. Στον τοπικό διαγωνισμό μεταξύ σχολείων των Αμπελοκήπων η ομάδα μας κατάφερε την πρωτιά, με 276 βαθμούς έναντι 236 του δεύτερου στην κατάταξη.

Ακολούθησε η βράβευση, άλλη μια περίοδος προετοιμασίας από τους κ.κ. Τζαμαλή, Κατέρη, Μυλωνά, Σάλτα και Τσορτέκη, και στις 23 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός μεταξύ των σχολείων της νότιας Ελλάδας. Με 97 βαθμούς στην χημεία, 90 στη φυσική, ένα στραβοπάτημα όμως στην βιολογία, η ομάδα μας αναρριχήθηκε στην πέμπτη θέση, έχοντας μόλις 11/300 διαφορά από την πρώτη.

Ο διαγωνισμός αυτός, μας έδωσε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με το εργαστήριο και το πείραμα, κάτι που στο αναλυτικό πρόγραμμα, δείχνει να παίζει δευτερεύοντα ρόλο. Η εμπειρίες που αποκομίσαμε μόνο θετικές είναι, τόσο από την προετοιμασία μας όσο και από τη συμμετοχή μας στον διαγωνισμό. Ευχόμαστε να μπορέσουν σύντομα οι εργαστηριακές ασκήσεις να ενταχθούν στα μαθήματα και να έχουν όλοι οι μαθητές την ευκαιρία να μάθουν όσα εμείς μάθαμε σε αυτήν μας την πορεία.

DSCF4988

DSCF5008

1 Comment

  1. Συγχαρητήρια στους μαθητές και στους δασκάλους τους!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*