Εκ νέου διαμαρτυρίες ενόψει του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία. Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016, Σχολή Δημόσιας Υγείας, 18:30

ΓΡΑΦΕΙ: Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ-ΤΣΕΛΙΓΚΑΣ.

Για σήμερα το απόγευμα στις 19:00 είχε προγραμματιστεί η νέα (και πρώτη ουσιαστικά) συνάντηση ενδιαφερόμενων για τον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία. Υπενθυμίζουμε(1) ότι η συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας, η οποία είχε προγραμματιστεί να είναι η πρώτη από τις 12 συναντήσεις στα πλαίσια του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, αναβλήθηκε καθώς στο χώρο που επρόκειτο να  λάβει χώρα, στο Ινστιτούτο Παστέρ, εισήλθαν αδιόριστοι καθηγητές και φοιτητές που προέβαλλαν τα αιτήματά τους διακόπτοντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Οι διαμαρτυρόμενοι επανήλθαν και σήμερα. Από τις 18:00 άρχισαν να συγκεντρώνονται στην είσοδο του κτηρίου της Σχολής Δημόσιας Υγείας, στο αμφιθέατρο της οποίας είχε σχεδιαστεί να γίνει η νέα συνάντηση. Όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, κατέστησαν σαφές ότι για τους ίδιους ο Διάλογος αυτός επρόκειτο για υποκριτική ενέργεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τρόπος συμμετοχής στις διασκέψεις του Διαλόγου άλλαξε (2) από την προηγούμενη Τρίτη με απόφαση από το Υπουργείο Παιδείας και πλέον απαιτείται συμπλήρωση πλατφόρμας συμμετοχής στο διαδίκτυο και ειδική πρόσκληση κατά την είσοδο στο χώρο.

Ερώτηση

Άραγε, τι σημαίνει για όλους εμάς αυτός ο Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία;

  1. http://www.protothema.gr/greece/article/544650/telos-o-anoihtos-dialogos-gia-tin-paideia-summetohi-mono-me-tautotita/
  2. https://www.minedu.gov.gr/eidiseis/17290-14-01-18

image-1

image-2

New Skitch
Φωτογραφίες: Γιάννης Ρηγόπουλος-Τσέλιγκας

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.