Kλέφτικη ζωή σε ροκ εκδοχή;

ΓΡΑΦΕΙ: Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΛYΓΚΑ

Το Σάββατο παρακολούθησα μια παράσταση-συναυλία με λίγο διαφορετική άποψη από τη συνηθισμένη. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο Gazarte και αφορούσε μια ξεχωριστή εκδοχή εξιστόρησης της επανάστασης του 1821, λίγο ροκ, λίγο ραπ! Ονομάζεται «Το 21» και ουσιαστικά το κυρίαρχο μέλος του μουσικού σχήματος είναι ο Άρης Μπινιάρης!

Το σχήμα αποτελούνταν από τρία άτομα, δύο στα όργανα (μπάσο και ντραμς) και ένα στο τραγουδιστικό κομμάτι! Τα μελοποιημένα κείμενα προέρχονταν από διάφορες εφημερίδες της εποχής καθώς και από αποσπάσματα Εθνοσυνελεύσεων τα οποία βρέθηκαν μετέπειτα, από όσο μας ενημέρωσαν στο τέλος της παράστασης οι συντελεστές! Η σύνθεση της μουσικής κατά την γνώμη μου αποτελεί το σημαντικότερο και ίσως το δυσκολότερο μέρος της προετοιμασίας μιας τέτοιου είδους παράστασης, ωστόσο μπορώ να πω πως στην συγκεκριμένη η μουσική ήταν πραγματικά ασύλληπτη και άκρως επιτυχημένη! Ευρηματική θεωρώ ήταν και η ενσωμάτωση ενός οργάνου στην ορχήστρα, που δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με ροκ η ραπ και αυτό δεν είναι άλλο από τη λύρα. Με αυτόν τον τρόπο έγινε μια πανέξυπνη σύνδεση μοντέρνου ύφους με το παραδοσιακό, που εκτόξευσε το μουσικό κομμάτι της συναυλίας στα ύψη!

Από σκηνοθετική άποψη η παράσταση ήταν λιτή, δεν διέθετε εξωπραγματικά σκηνικά ή φώτα ούτε εναλλαγές ρούχων, θέσεων κλπ. Παρόλα αυτά το απλό είναι μια ασφαλής επιλογή, δοκιμασμένη, με σίγουρη επιτυχία! Το τραγουδιστικό κομμάτι ή καλύτερα την απαγγελία την περίμενα κάπως διαφορετική ίσως λίγο πιο ρυθμική, πιο τραγουδιστική θα έλεγα, και αυτό γιατί στο μυαλό μου το όλο θέμα το είχα φανταστεί κάπως αλλιώς!

Προσωπικά όμως θα σας πρότεινα να παρακολουθήσετε την συγκεκριμένη παράσταση, αν είστε λάτρεις της ροκ, γιατί έτσι θα συνδέσετε το είδος αυτό της μουσικής με το επιμορφωτικό κομμάτι που εμπεριείχε. Διαφορετικά, ίσως σας κουράσει! Σε αυτό το σημείο πρέπει να συμπληρώσω πως ο χώρος ήταν πραγματικά φοβερά διακοσμημένος και με έναν μαγικό τρόπο σε ταξίδευε σε άλλα μέρη και πρόσθετε σίγουρα πολλά στο έργο!

21-aris_mpiniaris_2015

Πηγή εικόνων:
http://www.culturenow.gr/contentfiles_2014/theatro/21-aris_mpiniaris_2015.jpg
http://www.athinorama.gr/lmnts/articles/2509595/arisOK.jpg

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.