Πρωταθλητές από την εφηβική ηλικία

ΓΡΑΦΕΙ: Η ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΘΑΝΙΑ

Τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία, συνήθως αντιμετωπίζουν καταστάσεις και προβλήματα που ένα άλλο παιδί δεν θα περνούσε. Ο αθλητισμός μπορεί να χαρίσει αμέτρητες εμπειρίες, οι οποίες σφυρηλατούν τον χαρακτήρα του αθλητή, του διδάσκει και τον προετοιμάζει για την σκληρότητα που του επιφυλάσσει το μέλλον. Κάποιες εμπειρίες όμως δεν είναι τόσο θετικές. Ένας τραυματισμός που κρατά πίσω την εξέλιξή του, οι αμέτρητες ώρες προπόνησης που αναιρούνται με ένα κρίσιμο λάθος στον αγώνα, οι φορές που έχει πει «Δεν μπορώ έχω προπόνηση» στους φίλους του και θα στερηθεί λίγες ώρες διασκέδασης, το πιεσμένο πρόγραμμα μέσα στο οποίο προσπαθεί να επιβιώσει, είναι κάποια από τα αρνητικά σημεία.

Όλα τα παραπάνω κάνουν έναν αθλητή αυτό που είναι, γιατί ο αθλητισμός, όπως και η ζωή, επιβραβεύει τη σκληρή δουλειά, την ψυχραιμία και το ήθος του παίχτη. Αλλά δεν είναι όλα ρόδινα και ωραία. Ένα λάθος μπορεί να κρίνει την επιτυχία ή την αποτυχία, ένα σωματικό προσόν ενός παίχτη μπορεί να τον πάει δέκα βήματα πιο μπροστά από έναν άλλο. Έτσι όμως είναι και η ζωή: δίκαιη και άδικη, ηθική και ανήθικη, ευαίσθητη και σκληρή.

Ένας έφηβος παίχτης γεύεται το μέλλον που τον περιμένει, με τα όμορφα και τα άσχημά του, μέσα από την καθημερινότητα του αθλητισμού.

Πηγή εικόνας: http://yatips.gr/wp-content/uploads/2015/02/stivos.jpg

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.