Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το καινούργιο iPad

 ΓΡΑΦΕΙ: Η ΦΑΙΑ ΣΤΑΪΝΕΡ.

Η νέα ταμπλέτα της Apple είναι πλέον γεγονός! Μετά τη μεγάλη απήχηση που είχαν οι δύο προηγούμενες, iPad και iPad 2, η Apple δεν έχασε καιρό και μας έφερε τον διάδοχό τους. Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του νέου iPad που έγινε στο Yerba Buena Center for the Arts, στο San Francisco την Τετάρτη 7 Μαρτίου, πλησιάζει επιτέλους η μέρα που θα είναι διαθέσιμο στην αγορά! Η επίσημη ιστοσελίδα της Apple έχει κατακλυστεί από προπαραγγελίες που έχουν ήδη ξεκινήσει από τις 7 Μαρτίου.

Όλοι περίμεναν ότι η συγκεκριμένη ταμπλέτα, ως διάδοχος του iPad 2 θα ακολουθήσει τη δεδομένη ως τώρα σειρά και θα φέρει την ονομασία iPad 3, απ? ότι φαίνεται όμως, η Apple προτίμησε να κάνει τη διαφορά και να της δώσει τον τίτλο «νέο iPad». Μια άλλη πιθανή ονομασία που όμως δεν χρησιμοποιήθηκε τελικά ήταν και το «iPad HD», λόγω της υψηλής ανάλυσης της οθόνης του.

Ας δούμε όμως ποια είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν το συγκεκριμένο gadget τόσο ξεχωριστό.

Έχει ανάλυση 2048 x 1536 με Retina Display και κάμερα που παρέχει τη δυνατότητα λήψης Full High Definition βίντεο, 1080p δηλαδή. Έχει επίσης κάμερα iSight ανάλυσης 5MP στο πίσω μέρος, ενώ το optic sensor του προέρχεται από το iPhone 4S. Επίσης, διαθέτει επεξεργαστή Α5Χ με τετραπύρηνη επεξεργασία εικόνας.

Μια επίσης πολύ σημαντική βελτίωση είναι οι ώρες λειτουργίας της μπαταρίας του που αυξήθηκαν στις 10, ενώ σε κατάσταση λειτουργίας 4G θα φτάνουν τις 9 ώρες. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα που πέτυχε η Apple, καθώς παρ? όλη αυτή τη βελτίωση, το πάχος του παραμένει ελάχιστο, μόνο 9mm.

Φυσικά το καινούργιο iPad υποστηρίζει EV-DO, HSPA+ και LTE.

Το ευχάριστο είναι ότι οι τιμές του δεν είναι τόσο υψηλές όσο αναμενόταν αλλά θα κυμαίνονται στα ύψη των τιμών του iPad 2, δηλαδή:

16GB 499 δολάρια (περίπου 370 ευρώ)

32GB 599 δολάρια (περίπου 450 ευρώ)

64GB 699 δολάρια (περίπου 530 ευρώ)

Οι συσκευές 4G θα έχουν επιπλέον χρέωση 129 δολαρίων (100 περίπου ευρώ).

Αξίζει να σημειωθεί και η κυκλοφορία μιας καινούργιας εφαρμογής που αξιοποιεί στο έπακρον τις δυνατότητες του νέου iPad, αλλά είναι συμβατή και για iPhone 4/4S και iPad 2. Ο λόγος για το iPhoto, την καλύτερη ίσως εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας για συσκευές της Apple. Με το iPhoto οι χρήστες μπορούν να οργανώσουν και να πλοηγηθούν στις φωτογραφίες τους, φέρνει νέα εφέ, multi-touch επεξεργασία και επιτρέπει το μοίρασμα φωτογραφιών μεταξύ των συσκευών μας. Η εποχή του Photoshop Touch ξεκινά!

Παράλληλα με την κυκλοφορία του νέου iPad η Apple συνδυάζει και την κυκλοφορία της καινούργιας Apple TV!

Εξωτερικά, αν και περιμέναμε κάτι πιο πρωτότυπο, μοιάζει πολύ με το προηγούμενο μοντέλο , τα χαρακτηριστικά της όμως είναι πολύ εξελιγμένα.

Το περιβάλλον εργασίας της θυμίζει αρκετά το springboard του iOS, επιτρέποντας έτσι τη φιλοξενία των εφαρμογών, ενώ παρέχεται η δυνατότητα Photo Stream για πρόσβαση στο iCloud και στο YouTube απευθείας από την αρχική οθόνη. Ενσωματώνει επεξεργαστή Α5 της ARM, ενώ το προηγούμενο μοντέλο χρησιμοποιούσε τον Α4 και, το σημαντικότερο: υποστηρίζει βίντεο ανάλυσης 1080p, ενώ η προηγούμενη Apple TV έφτανε τα 720p.

Για όσους όμως έχουν το παλαιότερο η Apple δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσουν το νέο interface ώστε να ενεργοποιηθούν κάποιες από τις νέες λειτουργίες.

Από την Τετάρτη 16 Μαρτίου το νέο iPad, όπως και η καινούργια Apple TV θα είναι διαθέσιμα και στην αγορά! Εμείς θα πρέπει για άλλη μια φορά να περιμένουμε μερικές μέρες παραπάνω, αφού στη χώρα μας θα είναι διαθέσιμα από την Παρασκευή 23 Μαρτίου.

H Apple δεν έχασε βέβαια καθόλου χρόνο και κυκλοφόρησε μια φαντασμαγορική διαφήμιση για την προώθηση του νέου iPad που επικεντρώνει στο πιο δυνατό χαρτί της ταμπλέτας, την εκπληκτική της οθόνη. Δείτε την εδώ!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.