Μπισκότα βανίλιας

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ: Η ΕΛΕΝΗ ΓΑΝΩΤΗ.

Η πιό απλή και γρήγορη συνταγή μπισκότων βανίλιας με κομματάκια κουβερτούρας από τον Στέλιο Παρλιάρο. Θα ήθελα να επισημάνω πως τα μπισκότα αυτά είναι πολύ ωραία για πρωινό και ως δεκατιανό για το σχολείο.
Προετοιμασία: 10′, Αναμονή: 30′, Ψήσιμο: 15′-20′

ΥΛΙΚΑ:
(για 650 γρ. περίπου)
100 γρ. ζάχαρη καστανή*
200 γρ. βούτυρο αγελάδος
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρά κομματάκια

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σε κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το βούτυρο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε χτυπώντας με το φτερό (το ειδικό εξάρτημα για κέικ)** για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε πάλι. Τυλίγουμε το ζυμάρι με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να “ξεκουραστεί” για μισή ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου. Στρώνουμε ενα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή λαδόκολλα. Πλάθουμε με τη ζύμη μικρά μπαλάκια μεγέθους καρυδιού και τα τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα φροντίζοντας να έχουν κάποια απόσταση το ένα από το άλλο, γιατί κατά το ψήσιμο απλώνονται. Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Επειδή τα μπισκότα αυτά γίνονται πολύ τραγανά, αν θέλουμε να διατηρηθούν πολύ καιρό τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί.

* Η ζάχαρη μπορεί να είναι και άσπρη.
**Στην περίπτωση που δεν έχετε μίξερ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μούλτι.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.