Ένα πακέτο καλοσύνης και μια σακούλα αγάπης

ΓΡΑΦΕΙ: Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ-ΤΣΕΛΙΓΚΑΣ

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σάς ενημερώσουμε ότι έχει ξεκινήσει στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας, έως και τις 22 Δεκεμβρίου,  η συλλογή τροφίμων (μακράς διαρκείας), ρούχων (σε καλή κατάσταση) και κάποιων ειδών υγιεινής για τη στήριξη απόρων της περιοχής μας ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων. Σας προτρέπουμε να συμβάλετε και σεις στην προσπάθειά μας αυτή, στο βαθμό  που θέλετε και μπορείτε.

Γιατί έχει σημασία αυτή προσπάθεια; Στο μέσο και στο βάθος μιας κατάρρευσης και μιας ελεύθερης πτώσης στην άβυσσο μιας πολυεπίπεδης κρίσης, ενός θεοποιημένου ατομικισμού και μιας απόλυτης αποσταθεροποίησης μιας προ αιώνος αυτοκαταστροφικής κοινωνίας, που αρνείται με κάθε τρόπο να ανοίξει μάτια και αυτιά, μπορούμε να ξυπνήσουμε ένα όνειρο. Να ανάψουμε μια είδηση απ’ αυτές που δε λέγονται στα κανάλια. Μπορούμε να ξεκινήσουμε μια αληθινή αλλαγή εκ των έσω. Την αλλαγή που κανένα πολιτικοοικονομικό σύστημα, καμιά κυβέρνηση, καμιά οικονομική πολιτική δεν μπορεί να φέρει? αυτό που λέγεται αγάπη ή καλοσύνη. Να γυρίσουμε το κεφάλι μας λίγο πιο πέρα από τον αφαλό μας, μαθαίνοντας να είμαστε ευχαριστημένοι και να πορευόμαστε με αυτό που έχουμε την κάθε στιγμή, με αυτό που πολλοί άλλοι σαν εμάς δεν έχουν. Και αυτούς τους άλλους μπορούμε να τους βρούμε, να τους συναντήσουμε και τους βοηθήσουμε, για να γιατρέψουμε τον εαυτό και την κοινωνία μας.

Με τη μικρή μας αυτή συλλογική προσπάθεια δίνουμε όχι απλά ένα πακέτο φαγητό ή μια σακούλα ρούχα. Δίνουμε αυτό που πολλοί στερούμαστε πια: ένα πακέτο καλοσύνη και μια σακούλα αγάπη. Και μπορούμε, έτσι, να ελπίζουμε ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα γεννηθεί μια ελπίδα και λίγο φως μέσα από τους τόνους πακέτων, κουτιών, παιχνιδιών, χριστουγεννιάτικων δέντρων, μέσα από το φόβο, το μίσος, την μισαλλοδοξία, την καμένη πόλη, την απελπισία και την γιορτινή υποκρισία της τηλεόρασης. Και εκεί που θα λένε  “δεξιοί”, “αριστεροί”, “αστοί”, “πατριώτες”, “ανθέλληνες”, εκεί που θα λένε “καταναλωτές”, εμείς θα απαντάμε “άνθρωποι”.

Τρόφιμα μακράς διάρκειας: γάλα, όσπρια, μακαρόνια, ρύζι, ντοματοπελτές, κλπ.

Είδη υγιεινής: σαπούνι, οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα.

Οι ώρες λειτουργίας της βιβλιοθήκης είναι:

  • Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή: 4η και 5η ώρα(περίπου 11:00-13:00)
  • Πέμπτη: 5η και 6η ώρα(περίπου 12:00-13:30)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.