ΟΜΙΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ
 

 

Σύμφωνα με τον νέο νόμο για τη λειτουργία των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, από το σχολικό έτος 2012-2013 συγκροτούνται σ’ αυτά Όμιλοι δημιουργικότητας και αριστείας, με σκοπό την αξιοποίηση των ιδιαίτερων κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών σε γνωστικούς τομείς όπως τα μαθηματικά, οι φυσικές επιστήμες, η γλώσσα, η λογοτεχνία και λοιπά πεδία, όπως το θέατρο, ο αθλητισμός κ.ά.
Η λειτουργία των Ομίλων ξεκινά στις αρχές Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται με το πέρας του διδακτικού έτους. Οι όμιλοι λειτουργούν μία ή δύο φορές την εβδομάδα, για δύο διδακτικές ώρες τη φορά, από 14.15 έως 16.00.
Κάθε όμιλος έχει 10 έως 30 μαθητές, από μία ή περισσότερες τάξεις του σχολείου ή και γειτονικών σχολείων. Η επιλογή των μαθητών, που συμμετέχουν στους Ομίλους, γίνεται με τεστ ανίχνευσης δεξιοτήτων και ενδιαφερόντων. Κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί έως 2 Ομίλους.
Στο πλαίσιο των Ομίλων, κάθε μαθητής αναλαμβάνει συγκεκριμένες υποχρεώσεις: παραδίδει εργασίες και εκπληρώνει οποιοδήποτε άλλο έργο του αναθέτει στη διάρκεια του έτους ο υπεύθυνος καθηγητής. Με την ολοκλήρωση της επιτυχούς συμμετοχής του στον Όμιλο και εφόσον δεν υπερβαίνει το όριο των επιτρεπόμενων απουσιών (8 ή 16 ετησίως, ανάλογα με το ωράριο λειτουργίας των Ομίλων), λαμβάνει πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Το σχολικό έτος 2012-2013 θα λειτουργήσουν 15 Όμιλοι, οι οποίοι εγκρίθηκαν από το ΕΠΕΣ του Σχολείου. Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα, το διδακτικό υλικό και τη στοχοθεσία των Oμίλων, καθώς για τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις συμμετοχής σ’ αυτούς μπορείτε να βρείτε κάνοντας "κλικ" στον Όμιλο που σας ενδιαφέρει.
 

01. ΑΤΤΙΚΗΣ ΧΩΡΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΓΡΑΦΙΑ
02. ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ
03. ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΘΕΑΤΡΟΥ
04. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ
05. ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
06. ΙΣΤΟΡΙΑ-ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
07. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
08. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ
09. ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΑΤΡΟΥ
10. ΟΜΙΛΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
11. ΟΜΙΛΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ
12. ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΗΜΕΙΑΣ
13. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
14. ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ "ΣΙΝΕ-ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΜΕ"
15. ΦΥΣΙΚΗ ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ