ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

Ημερολόγιο των εκδηλώσεων και των διαλέξεων που πραγματοποιούνται στο σχολείο.

 

Μάιος 2012

Τρίτη 15 Μαΐου 2012
Εγινε ο απολογισμός του πολιτιστικού προγράμματος "Μαθηματικά και Λογοτεχνία", το οποίο τη χρονιά που πέρασε στηρίχθηκε στο βιβλίο του Simon Singh "BIG BANG".
 

Βλ. αναλυτικά ΕΔΩ τον απολογισμό και τις παρουσιάσεις που έγιναν.

Βλ. επίσης, το άρθρο της Ιωάννας Αλεξοπούλου στην ηλεκτρονική μαθητική εφημερίδα "Απόντες... επιτρέπονται"

 

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012
Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την απονομή των βραβείων του λογοτεχνικού διαγωνισμού που διοργανώθηκε φέτος για πρώτη φορά στο σχολείο με τη συμμετοχή μαθητών όλων των τάξεων.

Περισσότερα στη σελίδα του διαγωνισμού.

Βλ. αναλυτικότερα περιγραφή της εκδήλωσης, τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και την απονομή διακρίσεων ΕΔΩ.

Βλ. επίσης το σχετικό άρθρο της Φαίας Στάινερ στην ηλεκτρονική μαθητική εφημερίδα  "Απόντες ... επιτρέπονται".

 

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012
Το πολιτιστικό πρόγραμμα «Μαθηματικά και Λογοτεχνία» οργάνωσε συζήτηση με τη συγγραφέα Σώτη Τριανταφύλλου με αφορμή το βιβλίο της «Για την αγάπη της Γεωμετρίας».

 

 

 

 

Απρίλιος 2012

 

Τρίτη 3 Απριλίου 2012
Στις 3-4-2012 διεξήχθησαν οι σχολικοί αγώνες στίβου Α΄ φάσης Λυκείων της Δ/θμιας εκπαίδευσης Α΄Αθηνών στις εγκαταστάσεις του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά. Οι μαθητές της Γ΄Λυκείου Γεώργιος Βιδάλης και Ευάγγελος Δαφούλης συμμετείχαν στο αγώνισμα της σφαιροβολίας καταλαμβάνοντας τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Επίσης η μαθήτρια της Α΄Λυκείου Μαριάννα Παπακωνσταντίνου έλαβε μέρος στο αγώνισμα του άλματος επί κοντώ. Συγχαρητήρια και στα τρία παιδιά που εκπροσώπησαν επάξια το σχολείο.

 

Μάρτιος 2012

Μάρτιος 2012
Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2012 διεξήχθη στον προαύλιο χώρο του σχολείου το ενδοσχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου για τα τμήματα της Γ' Λυκείου, ένα τουρνουά που τείνει πλέον να εξελιχθεί σε παράδοση για το σχολείο. Μεγάλος νικητής για τη φετινή χρονιά ήταν το Γ1.

Βλ. αναλυτικά την πορεία του τουρνουά ΕΔΩ

Φωτογραφίες από τους αγώνες στη ΦΩΤΟΘΗΚΗ.

 

 

 Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012
H Λογοτεχνική Συντροφιά του σχολείου συνάντησε τον ποιητή και δοκιμιογράφο Λουκά Κούσουλα. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το ειδικότερο θέμα «Τόποι, Διαβάσματα, ’νθρωποι, Ασχολίες, με Σκεπτικισμό και Τρυφερότητα».

 

Περισσότερες φωτογραφίες από τη συνάντηση στη ΦΩΤΟΘΗΚΗ

 

Δείτε επίσης:

Την παρουσίαση της εκδήλωσης από τον Οδυσσέα Κοροβέση-Ντανόν.

 

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012
Εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Φωτογραφικό υλικό στη ΦΩΤΟΘΗΚΗ.

 

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012
Την Παρασκευή 23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η δέκατη ένατη διάλεξη, στο πλαίσιο του προγράμματος "Μαθηματικά και Λογοτεχνία".

Θέμα: Big Bang - Τα τρία πρώτα λεπτά...
Ομιλητής: Αλέξανδρος Κατέρης, Φυσικός του 2ου Προτύπου Πειραματικού Λυκείου Αθηνών, MSc Phd Iατρική Φυσική.
Ανακοίνωση και περίληψη διάλεξης

 

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Η κινηματογραφική ομάδα "Πίσω από την κάμερα" πραγματοποίησε προβολή του ντοκιμαντέρ "Τα ξεχασμένα Βαλκάνια" του Αντρέα Αποστολίδη. Μετά την προβολή ακολούθησε συζήτηση με τον σκηνοθέτη.

 

Τετάρτη 21 Mαρτίου 2012
Η Λογοτεχνική Συντροφιά συνάντησε τον ποιητή του «Σύσσημου» Νίκο Παναγιωτόπουλο. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το ειδικότερο θέμα «Γλωσσική Διαδρομή και Πνευματική Ταυτότητα: Το Έργο εν Προόδω, Απόλυτο Αίτημα του Μοντερνισμού, στις Μέρες μας».

 

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012
Η Λογοτεχνική Συντροφιά συνάντησε την ποιήτρια και μεταφράστρια Βερονίκη Δαλακούρα. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το ειδικότερο θέμα «Αντίκρυ στον Aνθρωπο και συνομιλώντας με την Ανθρώπινη Έκφραση: Μερικά Θέματα της Ποίησης».

 

Δείτε την παρουσίαση της εκδήλωσης από τη Ζωή-Δανάη Τζαμτζή.

 

 

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012
Η  Λογοτεχνικής Συντροφιά συνάντησε τον ποιητή και δοκιμιογράφο Αναστάση Βιστωνίτη. Η συνάντηση είχε το ειδικότερο θέμα:«Η Εσωτερική Εξορία μέσα και έξω από Τόπο και από Χρόνο: Παραδοχές του Βιώματος».

 

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών της Α΄ τάξης (διδάσκων καθηγητής: Σπ. Καρύδης), ο αρχιτέκτων-πολεοδόμος κ. Λίνος Κυδωνιάτης επισκέφθηκε το σχολείο και μίλησε στους μαθητές των τμημάτων Α1 και Α4 με θέμα: "Ορθόδοξη ναοδομία: Παράδοση και ανανεωτικές τάσεις". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κατά την 5η και 6η διδακτική ώρα στην αίθουσα πολυμέσων του σχολείου.


Φεβρουάριος 2012

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012
Η Λογοτεχνική Συντροφιά συνάντησε τον ποιητή, πεζογράφο και μεταφραστή Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Παροδικά Ρεύματα, Αδιάπτωτες Τάσεις: Με Ποια Δύση συνομιλούμε Σήμερα;».

 

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012
Η  Λογοτεχνική Συντροφιά συνάντησε τον πεζογράφο
Θανάση Βαλτινό, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Με Μιά Εποχή στο Επίκεντρο: Τύχες του Αφηγητή και της Αφήγησης».

 

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012
Η Λογοτεχνική Συντροφιά του σχολείου συνάντησε την πεζογράφο Ζυράννα Ζατέλη, η οποία ανέπτυξε το θέμα «Ρεαλισμός και Μαγεία: Εκφράσεις στη Μικρή και στη Μεγάλη Φόρμα», και στη συνέχεια συζήτησε με τους μαθητές.

 

 

 

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012
Πραγματοποιήθηκε η έβδομη συνάντηση της Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Καλεσμένη ήταν η ποιήτρια και ηθοποιός Ματίνα Μόσχοβη, η οποία μίλησε στους μαθητές με θέμα: «Ιδέες, Λόγος, Θέατρο, Γυναίκα και οι Δεσμοί τους».

 

Ιανουάριος 2012

 

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012
Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η ενδέκατη διάλεξη, στο πλαίσιο του προγράμματος "Μαθηματικά και Λογοτεχνία", με θέμα: "Η Εξέλιξη των Κοσμολογικών Ιδεών: Ιστοριογραφικές και φιλοσοφικές προσεγγίσεις". Ομιλητής: Κώστας Στεργιόπουλος, Φυσικός στο 2ο Πειρ. Γυμνάσιο Αθήνας και διδάσκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Βιβλιοθήκη σχολείου, ώρα 14.15.
Ανακοίνωση-Περίληψη διάλεξης

 

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Στα πλαίσια των εργασιών της Κινηματογραφικής Ομάδας:"Πίσω από την κάμερα", την Πέμπτη 26/1/2012, πραγματοποιήθηκε προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ : "Το κάλεσμα του βουνού", του Στέλιου Αποστολόπουλου. Μετά την προβολή ακολούθησε συζήτηση με τον σκηνοθέτη.

 

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Η Λογοτεχνική Συντροφιά του σχολείου συνάντησε τον πεζογράφο Ηλία Χ. Παπαδημητρακόπουλο ο οποίος μίλησε με θέμα «Προοπτικές των Επιστροφών: Λογοτεχνία και Αυτοβιογραφικότητα». Προηγουμένως, κατά τη διάρκεια της 7ης διδακτικής ώρας προβληθηκε στο Αμφιθέατρο η ταινία Σπίτι δίπλα στη Θάλασσα («Παρασκήνιο» της ΕΡΤ, 2007) που γύρισε για τον Ηλία Παπαδημητρακόπουλο ο Λευτέρης Ξανθόπουλος.

 

 

17 - 21 Ιανουαρίου 2012

Το Σχολείο συμμετείχε στη 2η διεθνή συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος Comenius "Intercultural Travelling European Road-crossing" που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία, Villafranca de los Barros, από 17 έως 21 Ιανουαρίου 2012. Στην αποστολή συμμετείχαν οι καθηγητές Κυριακάκη Δέσποινα, ΠΕ02 και Καπετανάκης Ιωάννης, ΠΕ19 καθώς και οι μαθητές Μανωλάκος Κώστας, Παπαβασιλείου Κωνσταντίνος, Τσάτσα Θάλεια, Πυροβολάκη Ευγενία και Κατερίνα Χάλαρη.

 

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012
Η καθηγήτρια Παναγιώτα Καλόγρη, διοργάνωσε ενημέρωση-συζήτηση για τις οικονομικές σπουδές, την Παρασκευή 20/1/2012. Συμμετείχε ο αναπληρωτής καθηγητής της Εφαρμοσμένης Οικονομίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Δημήτρης Σερεμέτης.

 

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012
Πραγματοποιήθηκε η ένατη διάλεξη στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος "Μαθηματικά και Λογοτεχνία". Ομιλητής ήταν ο κ.
Στέφανος Τραχανάς, Διευθυντής Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα "Η μουσική του κόσμου: Από τη μεγάλη έκρηξη ως σήμερα" και στη συνέχεια συζήτησε με τους ακροατές. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη του σχολείου με την παρουσία μεγάλου αριθμού μαθητών και καθηγητών του σχολείου.

 

Περισσότερες φωτογραφίες στη ΦΩΤΟΘΗΚΗ

 

Tετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Η Λογοτεχνική Συντροφιά του σχολείου συνάντησε τον ποιητή  Τάσο Καπερνάρο, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η Λογοτεχνία και τα Πράγματα: Μερικά Θέματα» και στη συνέχεια συζήτησε με τους μαθητές.

 

Δεκέμβριος 2011

 

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Η Λογοτεχνική Συντροφιά συνάντησε τον πεζογράφο, δοκιμιογράφο και ιστορικό Κώστα Χατζηαντωνίου ο οποίος μίλησε με θέμα «Λογοτεχνία και Ιστορία: Συμβολή Ειδών, Συμβολή Ρευμάτων και Ιδεών».

Διαβάστε την εισήγηση του κ. Χατζηαντωνίου

 

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ RINGWOOD SECONDARY COLLEGE
Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011 επισκέφθηκε το σχολείο μας ομάδα μαθητών και καθηγητών από το Ringwood Secondary College της Μελβούρνης. Το πρόγραμμα υποδοχής μέσα στο Αμφιθέατρο περιλάμβανε παρουσίαση των δύο σχολείων, του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, της Αυστραλίας και ιδιαίτερα της Μελβούρνης, ενώ προβάλαμε μία ταινία στην οποία ο Σων Κόννερυ απαγγέλλει στα αγγλικά την Ιθάκη του Καβάφη υπό τους ήχους μουσικής του Βαγγέλη Παπαθανασίου. Λίγο μετά, ο κ. Κατέρης υποδέχτηκε τους επισκέπτες μας στην τάξη του και έκανε μάθημα φυσικής – γεωγραφίας – αστρονομίας στα αγγλικά... Ο κ. Σιδηροκαστρίτης ανέλαβε να συνοδεύσει τους Αυστραλούς στην κορυφή του Λυκαβηττού, απ’ όπου απόλαυσαν την πανοραμική θέα της Αθήνας. Λίγο πριν το γεύμα που ετοίμασε και πρόσφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, οι επισκέπτες μας έδωσαν μάθημα χορού της περιοχής τους - Heel and Toe Polka...
Μακάρι να διατηρήσουμε την επικοινωνία που ξεκινήσαμε και ίσως, κάποτε, να μπορέσουμε να τους ανταποδώσουμε την επίσκεψη...
 

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011.
Πραγματοποιήθηκε η έκτη διάλεξη στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος "Μαθηματικά και Λογοτεχνία". Ομιλητής ήταν ο κ. Διονύσιος Σιμόπουλος, Διευθυντής Πλανηταρίου Ιδρύματος Ευγενίδη, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα "Ο άνθρωπος και το Σύμπαν". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη του σχολείου με την παρουσία μεγάλου αριθμού μαθητών.

 

Περισσότερες φωτογραφίες στη ΦΩΤΟΘΗΚΗ

 

Νοέμβριος 2011

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Οι μαθητές του προγράμματος "Λογοτεχνικές Συναντήσεις" γνώρισαν τον ποιητή και δοκιμιογράφο Χρίστο Ρουμελιωτάκη ο οποίος τους μίλησε με θέμα «Ποίηση και Πολιτική: Γεφυρώνοντας την Πρώτη Μεταπολεμική με την Πρώτη Μεταπολιτευτική Γενιά».

 

 

 

 

 

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Στις 23-11-2011 τμήματα του σχολείου επισκέφτηκαν το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) και συγκεκριμένα ξεναγήθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο Ολυμπιακό κλειστό γυμναστήριο και στο Ολυμπιακό κολυμβητήριο. Η διδακτική αυτή επίσκεψη ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές αφού είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις όπου έχουν πραγματοποιηθεί αναρίθμητα σπουδαία αθλητικά γεγονότα, με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
 

Περισσότερες φωτογραφίες στη ΦΩΤΟΘΗΚΗ

 

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011, επισκέφθηκαν το σχολείο μας οι κυρίες Markella Karagiorga (Information Resource Center Specialist), και Jody U. Sadornas (The Elliott School of International Affairs) από την Αμερικάνικη Πρεσβεία. Η κα Sadornas μίλησε στους μαθητές και στις μαθήτριες της Α΄τάξης, που ασχολούνται με την Ερευνητική Εργασία «Πολιτισμική Πολυμορφία», για το πώς γίνεται μιά Ερευνητική Εργασία και για την πολιτισμική πολυμορφία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες στην αγγλική γλώσσα. Υπεύθυνες για την Ερευνητική Εργασία «Πολιτισμική Πολυμορφία» είναι οι καθηγήτριες κυρίες ’ννα Χαϊδεμενάκου και Ελένη Πούλιου.

 

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση της Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Καλεσμένος ήταν ο ποιητής και κριτικός Νίκος Λάζαρης, ο οποίος μίλησε και συζήτησε με τους μαθητές γύρω από το θέμα ειδικότερο θέμα «Πόλη και Πρόσωπα στην Ποίηση· Πρόσωπα στην Πόλη της Κριτικής».

 

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Το πολιτιστικό πρόγραμμα  "Μαθηματικά και Λογοτεχνία" του Ομίλου Μαθηματικώ του σχολείου και ο Ομιλος για την Ιστορία της Επιστήμης του 2ου Π.Π.Γυμνασίου, διοργάνωσαν διάλεξη  στο Αμφιθέατρο του 2ου Π.Π.Γυμνασίου με θέμα : Στα Aδυτα του Σύμπαντος: Γιγάντιες Μαύρες Τρύπες και Γαλαξιακές Συγκρούσεις. Ομιλήτρια: Ελένη Χατζηχρήστου, PhD,Επιστημονική Συνεργάτης Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Πρύτανης του City Unity College - City University of Seattle. Ακολούθησε αστρονομική παρατήρηση της ανατολής του Δία με 3 τηλεσκόπια του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας και με ένα τηλεσκόπιο του μαθητή Αλέξανδρου Ματτει (Β6).

Περισσότερες φωτογραφίες στη ΦΩΤΟΘΗΚΗ

 

 

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση στη ΦΩΤΟΘΗΚΗ

 

 

 

 

 

 

 

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ομάδα μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα "Λογοτεχνικές συναντήσεις" και καθηγητές του σχολείου μας συνάντησαν στη Βιβλιοθήκη τον ποιητή, δοκιμιογράφο και μεταφραστή Γιώργο Κοροπούλη ο οποίος ανέπτυξε το θέμα "Μοντερνισμός και νεοφορμαλισμός".
Περισσότερες φωτογραφίες από τη συνάντηση στη ΦΩΤΟΘΗΚΗ

 

 

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Πραγματοποιήθηκε η τρίτη διάλεξη της φετινής χρονιάς στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος "Μαθηματικά και Λογοτεχνία". Ομιλητής ήταν ο κ. Μιχάλης Πατσαλιάς, Μαθηματικός MSc, καθηγητής του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Αθηνών, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα "Big Bang ένα συγκλονιστικό σενάριο".

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη διάλεξη της φετινής χρονιάς στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος "Μαθηματικά και Λογοτεχνία". Ομιλήτρια ήταν κ. Σίσσυ Μιχαλοπούλου, Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΜΑ Μαθηματικά στην Εκπαίδευση ΕΚΠΑ - ΜΑ ΤΠΕ για την Εκπαίδευση ΕΚΠΑ), η οποία ανέπτυξε το θέμα "ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ν-ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ". Τι μπορούμε να μάθουμε διαβάζοντας την Επιπεδοχώρα".

Τη διάλεξη παρακολούθησαν οι μαθητές του προγράμματος, μαθητές και καθηγητές του σχολείου.
Περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη ΦΩΤΟΘΗΚΗ

 

Οκτώβριος 2011

 

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.
Τον συντονισμό της εορτής είχε η καθηγήτρια κυρία Αγγελική Χαραλαμποπούλου. Πριν από την εορτή, δ
ιαβάστηκε τό πρακτικό του συλλόγου των διδασκόντων για τον ορισμό σημαιοφόρου και παραστατών και την απονομή βραβείων και αριστείων. Ακολούθησε ομιλία του μαθητή της Γ΄ τάξης Αναστασίου Γιώργου με θέμα "Η κοινωνική διάσταση του ΟΧΙ τότε και σήμερα". Στη γιορτή ακούστηκαν τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου και προβλήθηκε βίντεο με θέμα "Ηχοι και εικόνες του '40" που επιμελήθηκαν μαθητές του σχολείου.


To Πρόγραμμα εορτής
Περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη ΦΩΤΟΘΗΚΗ

 

 

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Επισκέφθηκαν το σχολείο μας οι κυρίες Markella Karagiorga (Information Resource Center Specialist), και Leah Martin (Junior Diplomat) από την Αμερικάνικη Πρεσβεία. Η κα Martin μίλησε για την ιστορία του Χριστόφορου Κολόμβου, πώς έφτασε να εορτάζεται η ημέρα του Κολόμβου (Columbus Day), με ποιό τρόπο και πού στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού. Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες στην αγγλική γλώσσα. Την πρόσκληση έκανε η καθηγήτρια κυρία Αννα Χαϊδεμενάκου και την ομιλία παρακολούθησαν μαθητές / μαθήτριες και καθηγητές / καθηγήτριες του σχολείου.

 

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Ενδοσχολικός διαγωνισμός στη Φυσική, Χημεία και Βιολογία για την επιλογή της ομάδας των μαθητών που θα συμμετάσχει στον τοπικό διαγωνισμό Πειραμάτων των σχολείων της Α’ Αθήνας, στην Φυσική, Χημεία και Βιολογία προκειμένου η νικήτρια ομάδα να συμμετέχει στην τελική-Πανελλήνια φάση και να διεκδικήσει τις δύο θέσεις που δικαιούται η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών EUSO 2012.
Συμμετείχαν 18 μαθητές, εκ των οποίων επελέγησαν 3 και ισάριθμοι αναπληρωματικοί.
Περισσότερα.....

 

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη διάλεξη της φετινής χρονιάς στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος "Μαθηματικά και Λογοτεχνία". Ομιλητής ήταν ο επίκουρος καθηγητής του τομέα Αστροφυσικής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Μάνος Δανέζης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα "Το κοσμολογικό μοντέλο της Μεγάλης Εκρηξης και η δυναμική εξέλιξή του". Τη διάλεξη παρακολούθησαν οι μαθητές του προγράμματος, μαθητές και καθηγητές του σχολείου.