ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012

 

 

 

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

 

Γράφει: ο Κώστας Σιδηροκαστρίτης

 

 

Τρίτη 3 Απριλίου 2012
Στις 3-4-2012 διεξήχθησαν οι σχολικοί αγώνες στίβου Α΄ φάσης Λυκείων της Δ/θμιας εκπαίδευσης Α΄Αθηνών στις εγκαταστάσεις του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά. Οι μαθητές της Γ΄Λυκείου Γεώργιος Βιδάλης και Ευάγγελος Δαφούλης συμμετείχαν στο αγώνισμα της σφαιροβολίας καταλαμβάνοντας τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Επίσης η μαθήτρια της Α΄Λυκείου Μαριάννα Παπακωνσταντίνου έλαβε μέρος στο αγώνισμα του άλματος επί κοντώ. Συγχαρητήρια και στα τρία παιδιά που εκπροσώπησαν επάξια το σχολείο.

 

Ιανουάριος-Μάρτιος 2012

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2012 διεξήχθη στον προαύλιο χώρο του σχολείου το ενδοσχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου για τα τμήματα της Γ' Λυκείου. Οι μαθητές είχαν έτσι την ευκαιρία να κάνουν ένα ευχάριστο και συνάμα γεμάτο σωματικά και πνευματικά οφέλη διάλειμμα από την πολύωρη καθημερινή μελέτη. Λίγο πριν μπουν στην τελική λοιπόν ευθεία για τη "μάχη" των Πανελληνίων εξετάσεων ρίχτηκαν στη "μάχη" της διάκρισης σε αυτό το τουρνουά που τείνει πλέον να εξελιχθεί σε παράδοση για το σχολείο. Η κάθε ομάδα αποτελείτο από έξι βασικούς παίκτες και εύλογα οι κανονισμοί που εφαρμόστηκαν ήταν για αγώνες 6x6 (Μουντιαλίτο).

Μετά από κλήρωση προέκυψαν τα ζευγάρια που απάρτισαν τους προημιτελικούς αγώνες, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν: Γ4-Γ2 2-1, Γ6-Γ3 5-1, Γ1-Γ5 4-2. Στην ημιτελική φάση προκρίθηκαν οι τρεις νικήτριες ομάδες καθώς και η ηττημένη με τη μικρότερη διαφορά τερμάτων, ήτοι το Γ2. Στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-6 το Γ3 ύστερα από ένα συγλονιστικό παιχνίδι που έληξε ισόπαλο 7-7 πήρε τη νίκη, επικρατώντας στα πέναλτυ του Γ5 με 3-2, κατακτώντας με αυτόν τον τρόπο την παρήγορη πέμπτη θέση. Στους δυο ημιτελικούς αγώνες το Γ1 νίκησε το Γ4 με 6-4 και το Γ6 έκαμψε την αντίσταση του Γ2 με 7-6. Στο μικρό τελικό το Γ4 εμφανώς επηρεασμένο από την ήττα που υπέστη στις λεπτομέρειες στον ημιτελικό αγώνα δεν κατάφερε να προβάλλει σθεναρή αντίσταση στο Γ2, από το οποίο και έχασε με 8-4 τερματίζοντας στην τέταρτη θέση του τουρνουά. Ως εκ τούτου το Γ2 κατετάγη τελικά τρίτο δείχνοντας πως ίσως να άξιζε και κάτι παραπάνω. Ο αγώνας όμως που καθήλωσε όσους μαθητές και καθηγητές είχαν την τύχη να τον παρακολουθήσουν ήταν ο μεγάλος τελικός. Ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι με πολλές φάσεις και στα δυο καρέ από δυο ομάδες που απέδειξαν με την απόδοσή τους πως δίκαια έφτασαν μέχρι εκεί. Τελικά, τη νίκη και το πολυπόθητο κύπελλο πήρε το Γ1 με σκορ 3-2.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και των έξι τμημάτων που συμμετείχαν σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Πρέπει να σημειωθεί πως δεν ήταν λίγες οι φορές που οι αγώνες έγιναν κάτω από αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες (απόρροια του δριμύ φετινού χειμώνα) που όμως δεν μπόρεσαν να μειώσουν ούτε στο ελάχιστο τη διάθεση και την ενέργεια των παιδιών. Τους αγώνες διαιτήτευσε ο μαθητής του Γ4 και εν ενεργεία διαιτητής σε ηλικίες ανάπτυξης Θεοφάνης Ρεντζέλος στον οποίον δικαιωματικά δίνεται ένα μεγάλο μπράβο για την αμεροληψία αλλά και ικανότητα που επέδειξε.
Τελική κατάταξη:

1. Γ1
2. Γ6
3. Γ2
4. Γ4
5. Γ3
6. Γ5
Περισσότερες φωτογραφίες στη ΦΩΤΟΘΗΚΗ.