Το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», το Εργαστήριο Έρευνας για τη Διδασκαλία των Μαθηματικών του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Παν. Πατρών, το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Ε.Λ.Μ.Ε. Προτύπων Πειραματικών Σχολείων διοργανώνουν το 3ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης.

Το συνέδριο τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ15.1/24724/Δ219/02/2020) και η έναρξη του είναι την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021 στις 15:15.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 20121 έως την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021.
Στο 3ο «Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης» μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια της Ελλάδας και από τα Ελληνικά Σχολεία της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, του Βουκουρεστίου και της Αλβανίας θα παρουσιάσουν εργασίες με μορφή ολοκληρωμένης επιστημονικής μελέτης/έρευνας τις οποίες εκπόνησαν στα σχολεία τους με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών.

Προσκεκλημένοι ομιλητές στο συνέδριο είναι:
Ο Δρ. Γεώργιος Γιαννακόπουλος, συνιδρυτής και τεχνικός διευθυντής της SciFY, συνεργαζόμενος ερευνητής στο Εργαστήριο Μηχανικής Γνώσης και Λογισμικού (SKEL) του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ”.
Ο Αν. καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α στο Εργαστήριο Ιστολογίας και Εμβρυολογίας Κωνσταντίνος Ευαγγέλου. Η Ερευνητική ομάδα του παραπάνω Εργαστηρίου μετά από μήνες εντατικής δουλειάς ανέπτυξε το πρώτο αμιγώς ελληνικό τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για τη λοίμωξη COVID-19 από τον κορωνοϊό.
Η Δρ. Ελένη Μακαρώνα, Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Η κυρία Μακαρώνα έχει τιμηθεί με το Βραβείο L’Oreal-Unesco για τις Νέες Γυναίκες στην Επιστήμη για τον τομέα των Φυσικών Επιστημών.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

3ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης