IMG_20161205_134932Η 3η Δεκεμβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με στόχο την υπενθύμιση της ανάγκης για ένταξη των ΑμεΑ στην κοινωνική μας ζωή με ίσους όρους και ίσες ευκαιρίες. Καθώς το σχολείο αποτελεί το σκαλοπάτι της κοινωνίας, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενθάρρυνε για φέτος τη διοργάνωση δράσεων προβληματισμού και ευαισθητοποίησης της μαθητικής κοινότητας τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου (Αρ. πρωτ.: 204908 /Δ3, 1-12-2017).
Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν βιωματικές δράσεις με θέμα «Αθλητισμός και Παιχνίδι για ΑμεΑ». Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής από τα τμήματα Γ3, Γ6 και Β1. Οι μαθητές-τριες, με αφορμή το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, πραγματοποίησαν σύντομη συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αναπηρία όταν επιθυμούν να ενταχθούν σε ένα Γενικό σχολείο και στη συνέχεια συμμετείχαν σε παιχνίδια και αθλητικές δραστηριότητες σχεδιασμένες ώστε να αναδείξουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία αλλά και τη χαρά που μπορούν να αντλήσουν κατά τη συμμετοχή τους σε αυτές.
Ευχόμαστε πως τέτοιες πρωτοβουλίες θα οδηγήσουν σε ουσιαστικό προβληματισμό αλλά και έμπρακτη κινητοποίηση όλων των μελών της σχολικής κοινότητας σε θέματα διαφορετικότητας.
Ευχαριστούμε τους μαθητές-τριες που συμμετείχαν στις δράσεις και την κ. Χαϊδεμενάκου για τη διευκόλυνση του προγράμματος ώστε να πραγματοποιηθεί η δράση με πιο μαζική συμμετοχή.

Μαρίνα Γούβαλη
Καθηγήτρια Φ.Α.

????????????????

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία