Την Παρασκευή 17.03.2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Πρότυπου ΓΕΛ Αθηνών, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον κ. Πάνο Καρβούνη, Ειδικό Σύμβουλο ΕΛΙΑΜΕΠ, και να συζητήσουν μαζί του για το Brexit. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή του Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής.
Μέσω της εισήγησης του κου Καρβούνη και των απαντήσεων που δόθηκαν στις ερωτήσεις των μαθητών-τριών, πληροφορήθηκαν για τα αίτια της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, τις συνέπειες που είχε το Brexit για την ίδια τη Βρετανία, την ΕΕ αλλά και για τη χώρα μας, λόγω των πολύ στενών δεσμών που μας συνδέουν.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, εκτός από την ομάδα epas του σχολείου μας, το τμήμα Γα3 καθώς και εθελοντές-ντριες του προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινβουλίου». Ενεργό ρόλο στη συζήτηση είχε η ομάδα epas του 4ου Γενικού Λυκείου Σερρών. Τη συζήτηση παρακολούθησαν διαδικτυακά μαθητές και μαθήτριες του 1ου Γυμνάσιου Βριλησσίων. Στην εκδήλωση, το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής εκπροσώπησε η κ. Τζ. Αποστολάκη.

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”. Συνάντηση με τον Ειδικό Σύμβουλο ΕΛΙΑΜΕΠ και πρώην Γενικό Διευθυντή, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κ. Πάνο Καρβούνη